Güzeltepe Kayak Merkezi tesisinde gerçeği aratmayan tatbikat

Güzeltepe Kayak Merkezi tesisinde gerçeği aratmayan tatbikat :Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (afad) Arama Kurtarma ekipleri, karda gerçeği aratmayan tatbikat yaptı.

Güzeltepe Kayak Merkezi tesisinde düzenlenen arama kurtarma tatbikatı öncesi Vali Seddar Yavuz, kar motoruna bindi. Muş’ta etkili olan kar yağışı ile birlikte kayak merkezini çok iyi bir noktaya taşımak istediklerini ifade eden Vali Yavuz, “Çünkü bu kayak merkezi önemli avantajlara sahip. Birincisi şehir merkezine çok yakın olması, ulaşım imkanları çok müsait ve çok kar yağan bir bölge. Şimdi son zamanlarda küresel ısınma ile birlikte bilindiği üzere yağışlarda azalma var” dedi.

Muş Kayak Merkezi’nin harika bir pisti olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Bazı kayak merkezleri yeteri kadar yağış almadığından sıkıntı yaşanıyor. Ama ilimizin böyle bir sıkıntısı yok. Dolaysıyla çok harika bir pistimiz var. Ama burayı hem yerli hem de yabancı turiste açabilecek şekilde altyapı hazırlıklarını yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımızla çalışacağız. Bu kayak merkezini önemli bir cazibe haline hep birlikte getirmek istiyoruz. Şehir fevkalade böyle bir kapasiteye sahip, iyi bir havaalanımız var, huzurlu bir kentimiz var, naif ve nezaketli bir halkımız var. Bütün bunlar yerel ve yabancı turist için fevkalade önemli avantajlardır. Dolaysıyla bu avantajlarımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinin cazibe merkezi olması için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Vali Yavuz, “Sadece yerel imkanlarla kalkınmak mümkün değil. Ama altyapı eksikliklerimizi biz devlet olarak tamamlamalıyız. Bununla ilgili Gençlik ve spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Burayı daha bir profesyonel gözle ve planlama ile geliştirmemiz gerekiyor. Umut ederim önümüzdeki süreçte burası daha iyi hale gelir ve bura ile ilgili çalışmalarımız yoğunlaşacaktır. Umut ederim çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği bir kayak merkezi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Etkili kar yağışı nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının daha verimli olması nedeniyle tatbikat yaptıklarını ifade eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış ise, “Özellikle bu yıl son günlerde yağan yoğun kar yağışı dolaysıyla Muş’ta mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için bütün ekibimizle 24 saat nöbetleşerek kurtarma çalışması yaptık” dedi.

Eksikliklerin tespiti ve ekiplerin daha verimli çalışması için tatbikatın önemine değinen Tanış, “12 arama kurtarma ekibi ve 8 tane araç ve 2 tane kar motoru ile birlikte yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Bugünde bu çalışmalar kapsamında bir kar tatbikatı gerçekleştirdik. Bu çerçevede mahsur kalan birkaç hastayı kurtarmak için nasıl bir mücadele içerisinde olmamız gerektiğini ve kendi eksiklerimizi tespit açısından ve kendimizi sınamak amacıyla tatbikat yaptık” şeklinde konuştu.

Tatbikata AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Vali Yardımcısı Ercan Öner, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve bazı kurum amirleri katıldı.