Heliski Tutkunları Erciyese

Heliski Tutkunları Erciyese :Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelen Erciyes’te artık Heliski (helikopterli kayak) de yapılabiliyor. Dünyanın ender bölgelerinde gerçekleştirilebilen heliski, ekstrem spor tutkunlarını Erciyes’e çekecek.

Kayakçıları helikopter ile tepelere bırakıp oradan kaymalarını sağlayan bir spor türü olan heliski, dünyanın sınırlı bölgelerinde yapılabilen bir kayak türü olarak dikkat çekiyor. Kanada, Alaska, Kafkaslar ve Himalayalar’dan sonra Erciyes de heliski tutkunlarının merkezi haline gelecek.

Adrenalini yüksek doğa sporlarından biri olarak kabul edilen heliskinin Erciyes’teki ilk denemesi gerçekleştirildi. Helikopter tarafından Erciyes’in zirveye yakın yamaçlarına bırakılan kayakçılar ve snowboardcılar, dik yamaçlardan kayarak Tekir Bölgesi’ne indiler.

Farklı bir deneyim yaşadıklarını ifade eden kayakçılar, Erciyes’in bu spor için oldukça uygun olduğunu ifade ederek, “Erciyes, her yönüyle uluslararası bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Gerek amatörlere gerekse profesyonellere uygun pistleriyle, standardı yüksek mekanik tesisleriyle, ulaşım kolaylığıyla ve de sosyal tesisleriyle kayakseverlerin aradığı herşeyi bulabileceği bir merkez. Şimdi buna bir de helikopterle kayak gibi adrenalini yüksek bir spor daha eklendi. Tüm kayak tutkunlarına Erciyes’i tavsiye ediyoruz” dedi.