İstanbul Metrobüs Durakları, Metrobüs Güzergahları ve Metrobüs Ücret Tarifesi 2022

İstanbul Metrobüs Durakları, Metrobüs Güzergahları ve Metrobüs Ücret Tarifesi 2022
İstanbul Metrobüs Durakları, Metrobüs Güzergahları ve Metrobüs Ücret Tarifesi 2022

İstanbul’un Anadolu yakasını Avrupa’ya bağlayan Metrobüs toplu taşım 24 saat hizmet vermekte olup, güvenli ve hızlı bir lastik tekerli ulaşım imkanıyla, İstanbul için ideal bir toplu taşım aracıdır. İstanbul’un toplu taşıma sorununa can suyu gibi yetişen metrobüsler, iş günleriyle hafta sonlarında yüz binlerce vatandaşı taşıyor. Bu nedenle, vatandaşlar metrobüs durakları, hat isimleri ve güncel sefer saatleri hakkında araştırma yapıyor. Trafiğe takılmadan seyahat edebileceğiniz bu sistemle ilgili tüm detaylar haberimizde mevcut.

Günlük ortalama 800 bin kişiyi taşıyarak toplu ulaşım alanında rekor üstüne rekor kıran metrobüsler, İstanbul’un Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası’nı birbirine bağlıyor. Her gün işe ulaşım için veya eğitim-öğretim birimlerine gidebilmek için tercih edilen bu araçlar, toplamda 44 durak üzerinde sefer düzenliyor. Anadolu Yakası’nda Kadıköy ilçesine bağlı Söğütlüçeşme istasyonundan kalkan araçların bazıları Avrupa Yakası’nın sınır ilçelerinden Beylikdüzü’ne kadar ulaşım hizmeti veriyor.

Vatandaş da 44 durak üzerinde çalışan bu araçların hangi duraklardan geçtiğini ve kaç farklı metrobüs aracının olduğuna ilişkin araştırmalar yapıyor. En az araç çeşidi kadar, araçların sefer sayıları ve hangi duraklardan geçtiği de merak edilenler arasında. Araç karışıklığını minimize edebilmek için kullanılan en yaygın yöntem de harfli kodlama. Örneğin, 34BZ (Beylikdüzü – Zincirlikuyu) gibi.

Metrobüs Durak Adları Listesi 2022

  1. Beylikdüzü TÜYAP
  2. Beykent
  3.  Cumhuriyet Mahallesi
  4. Beylikdüzü Belediye
  5. Beylikdüzü
  6. Güzelyurt
  7. Haramidere
  8. Haramidere Sanayi
  9. Saadetdere Mahallesi
  10. Mustafa Kemalpaşa
  11. Cihangir – Üniversite Mahallesi
  12. Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü
  13. Şükrübey
  14. Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri
  15. Küçükçekmece
  16. Cennet Mahallesi
  17. Florya
  18. Beşyol
  19. Sefaköy
  20. Yenibosna
  21. Şirinevler (Ataköy)
  22. Bahçelievler
  23. İncirli
  24. Zeytinburnu
  25. Merter
  26. Cevizlibağ
  27. Topkapı
  28. Bayrampaşa – Maltepe
  29. Edirnekapı
  30. Ayvansaray – Eyüpsultan
  31. Halıcıoğlu
  32. Okmeydanı
  33. Darülaceze – Perpa
  34. Okmeydanı Hastane
  35. Çağlayan (Adliye)
  36. Mecidiyeköy
  37. Zincirlikuyu
  38. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü
  39. Burhaniye
  40. Altunizade
  41. Acıbadem
  42. Uzunçayır
  43. Fikirtepe
  44. Söğütlüçeşme

İnteraktif Metrobüs Durakları Haritası

İstanbul Metrobüs Haritası için aşağıdaki ücretsiz haritayı kullanabilirsiniz:

Metrobüs Hat İsimleri 2022

Metrobüs hattına olan ilgi alakanın yüksek olmasından ötürü, burada faaliyet gösteren araç sayısı ve hat sayısı günbegün arttırılmaktadır. Aralık 2021 itibariyle, 10 farklı metrobüs hattı bulunuyor. Bu araçların isimleri şu şekilde:

  •  34AS
  • 34Z
  • 34
  • 34G
  • 34BZ
  • 34A
  • 34B
  • 34C
  • 34U
  • 34T

İstanbullunun hemen hemen her gün rastladığı 10 farklı metrobüs hattının güncel rotası…

34AS Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Metrobüs araçlarının en sık kullanılanı 34AS, her gün Söğütlüçeşme ile Avcılar arasında çalışmaktadır. Yani, “Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı, Bayrampaşa – Maltepe, Edirnekapı, Ayvansaray – Eyüpsultan, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze – Perpa, Okmeydanı Hastane, Çağlayan (Adliye), Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Fikirtepe, Söğütlüçeşme” aralığında…

34BZ Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

En az 34AS kadar sık kullanılan bir diğer araç da 34BZ. Ancak o, 34AS gibi Anadolu Yakası’na uğramıyor. İşte, 34BZ’nin geçtiği duraklar:

“Beylikdüzü TÜYAP, Beykent, Cumhuriyet Mahallesi, Beylikdüzü Belediye, Beylikdüzü, Güzelyurt, Haramidere, Haramidere Sanayi, Saadetdere Mahallesi, Mustafa Kemalpaşa, Cihangir – Üniversite Mahallesi, Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı, Bayrampaşa – Maltepe, Edirnekapı, Ayvansaray – Eyüpsultan, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze – Perpa, Okmeydanı Hastane, Çağlayan (Adliye), Mecidiyeköy, Zincirlikuyu.”

34Z Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

34AS ve 34BZ’den sonra en sık yolcu taşıyan araçlardan biri de 34Z. Anadolu Yakası’ndan yola çıkan 34Z, harfli koddan da anlaşılacağı üzere Zincirlikuyu’ya ilerliyor. İşte, 34Z’nin durakları:

“Zincirlikuyu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Fikirtepe, Söğütlüçeşme.”

34 Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Tıpkı 34BZ gibi sadece Avrupa Yakası’nda faaliyet gösteren araçlardan biri de 34. İşte, 34’ün geçtiği duraklar…
“Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı, Bayrampaşa – Maltepe, Edirnekapı, Ayvansaray – Eyüpsultan, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze – Perpa, Okmeydanı Hastane, Çağlayan (Adliye), Mecidiyeköy, Zincirlikuyu.”

34G Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

34AS ile benzer istikamette ilerleyen 34G’nin durakları şu şekilde:

“Beylikdüzü TÜYAP, Beykent, Cumhuriyet Mahallesi, Beylikdüzü Belediye, Beylikdüzü, Güzelyurt, Haramidere, Haramidere Sanayi, Saadetdere Mahallesi, Mustafa Kemalpaşa, Cihangir – Üniversite Mahallesi, Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı, Bayrampaşa – Maltepe, Edirnekapı, Ayvansaray – Eyüpsultan, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze – Perpa, Okmeydanı Hastane, Çağlayan (Adliye), Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Fikirtepe, Söğütlüçeşme”

34A Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Avrupa Yakası’nda Cevizlibağ durağından yola çıkan 34A, Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye gidiyor. İşte, 34A’nın geçtiği duraklar.

“Cevizlibağ, Topkapı, Bayrampaşa – Maltepe, Edirnekapı, Ayvansaray – Eyüpsultan, Halıcıoğlu, Okmeydanı, Darülaceze – Perpa, Okmeydanı Hastane, Çağlayan (Adliye), Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Fikirtepe, Söğütlüçeşme.”

34B Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Tıpkı 34BZ gibi sadece Avrupa Yakası’nda hizmet veren 34B’nin geçtiği duraklar şu şekilde:

“Beylikdüzü TÜYAP, Beykent, Cumhuriyet Mahallesi, Beylikdüzü Belediye, Beylikdüzü, Güzelyurt, Haramidere, Haramidere Sanayi, Saadetdere Mahallesi, Mustafa Kemalpaşa, Cihangir – Üniversite Mahallesi, Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü”

34C Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

34B ile hemen hemen aynı misyonu yüklenen 34C’nin geçtiği duraklar şu şekilde:

“Beylikdüzü TÜYAP, Beykent, Cumhuriyet Mahallesi, Beylikdüzü Belediye, Beylikdüzü, Güzelyurt, Haramidere, Haramidere Sanayi, Saadetdere Mahallesi, Mustafa Kemalpaşa, Cihangir – Üniversite Mahallesi, Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ.”

34U Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Anadolu Yakası’ndaki insan sirkülasyonunu azaltmak için yakın bir takvimde çalışır hale gelen araçlardan biri de 34U. İşte, 34U’nun geçtiği duraklar:

“Zincirlikuyu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Burhaniye, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Fikirtepe, Söğütlüçeşme.”

34T Metrobüs Aracı Hangi Duraklardan Geçiyor?

Avrupa Yakası’ndaki yoğunluğu minimuma çekebilmek adına 34T adlı metrobüs de seferlere başladı. İşte, 34T’nin çalıştığı duraklar…
“Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü, Şükrübey, Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece, Cennet Mahallesi, Florya, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler (Ataköy), Bahçelievler, İncirli, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı.”

Metrobüs Güzergahı
HATHAT UZUNLUĞUİSTASYON SAYISISEFER SÜRESİ
Beylikdüzü- Zincirlikuyu40 kilometre37 durak160 dakika
Avcılar-Söğütlüçeşme42 kilometre33 durak163 dakika
Beylikdüzü-Söğütlüçeşme52 kilometre44 durak200 dakika
Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme11,5 kilometre8 durak52 dakika
Beylikdüzü-Cevizlibağ29 kilometre26 durak120 dakika

Metrobüs Ücret Tarifesi 2022

İstanbul’da 2022 zamlı tarifelere göre, tam elektronik bilet 4.03 liradan 5.48 liraya, öğrenci bileti 1.96 liradan 2.66 liraya, sosyal (öğretmen-60 yaş) 2.88 liradan 3.91 liraya çıkarıldı.

Metrobüste ise tam uzun mesafe 5.98 liradan 8.13 liraya, öğrenci 1.96 liradan 2.66 liraya, sosyal 3.28 liradan 4.46 liraya yükseltildi.
Minibüslerde kısa mesafe 2.75 liradan 3.75 liraya, uzun mesafe 4 liradan 5.50 liraya, öğrenci ücreti 1.75 liradan 2.50 liraya çıkarıldı.
Servis ücreti 0-1 kilometre arası 312 liradan 396 liraya yükseltildi.

Taksi açılış ücreti ise 5.55 liradan 7 liraya, kısa mesafe 14.50 liradan 20 liraya, kilometre başına ücret 3.44 liradan 4.45 liraya çıkarıldı.

Aylık Akbil Ne Kadar?

Tam mavi kart aylık akbil 430 liraya, öğrenci aylık akbil fiyatı ise 78 liraya yükseldi.

Metrobüs Saatleri 

Metrobüs seferleri gün içerisinde çok sık aralıklarla yapılmaktadır. Sabah ve akşam mesai saatlerinde dakikada 3 ila 5 arasında değişen metrobüs gelmektedir. Diğer saatlerde ise 1-2 dakikada bir metrobüs gelmektedir. Gece saatlerinde de metrobüs seferleri yapılır. 34G hattında çalışan metrobüsler gece 00:00’dan sonra 10-15 dakikada bir olacak şekilde çalışmaktadır.

Metrobüs Kaça Kadar Açık?

Metrobüsler 24 saat çalışmaktadır.Sabah ve akşam mesai saatlerinde dakikada 3 ila 5 arasında değişen metrobüs gelmektedir. Ancak diğer saatlerde ise e 1-2 dakikada bir metrobüsler hizmet verir. 34G hattındaki metrobüsler gece çalışmaktadır. 15 ila 20 dakika arasında değişen zamanlarda gelir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*