Kızılay – Dikmen arası teleferik hattı projesinde güvenlik gerekçesiyle güzergah değişikliği yapılacak

EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan, “Teleferik Projeleri” kapsamındaki “Kızılay – Dikmen Teleferik Hattı Projesi” ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; teleferik hattı projesinde güvenlik gerekçesiyle güzergah değişikliği yapılacak. Başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumları tarafından yapılan itirazları değerlendiren EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, hat üzerinde itirazlara neden olan hat izdüşümünün kaydırıldığı ve bu kapsamda teknik şartlar zorlanarak teleferik istasyonları ve kabinbüyüklükleri ile ilgili küçültmeye gidileceğini kaydettiler.

Yetkililer, bununla birlikte tamamen kapalı kabinler tercih edilecek olup, bu kabinlerin içeriden açılmasının mümkün olmayacağını ve hat güzergahı yüksek güvenlik gerektiren kurumların alanları üzerinden geçirilmeyeceğini belirttiler. Ayrıca güvenlikle ilgili olarak her kabin ve istasyona kamera sistemi konulması, istasyonlarda devamlı güvenlik kontrollerinin yapılması ve yolcuların x-ray cihazından geçirilmesi de planlanıyor.Çalışmaların ve gerekli onayların alınmasından sonra ihale ilanı yapılması bekleniyor.

Dikmen – Kızılay teleferik hattının uzunluğu 9 kilometre olacak. Toplam 10 veya 13 duraktan oluşacak teleferik projesi, Güvenpark’tan başlayıp, Dikmen Vadisi’nden geçerek, Panora Alışveriş Merkezi’nde bitecek. İhaleye ait dokümanlar ilanın yayımlanmasından sonra bedeli karşılığında EGO Genel Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

Kaynak : Yatırımlar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*