Meryemana teleferik projesi UNESCO’nun onayını bekliyor

Meryemana teleferik projesi UNESCO’nun onayını bekliyor :İzmir Programı kapsamında Selçuk’u ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilçede yapılması planlanan önemli projeler ile ilgili müjdeli haberler verdi.

Efes Antik Kanal Projesi ve Teleferik projesi için tüm çalışmaların tamamlandığını müjdeleyen Bakan Eroğlu,teleferik için Meryemana ve Efes’in Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olması nedeniyle sadece UNESCO’dan cevap beklediklerini kaydetti.

Büyük bir kalabalıkla karşılanan Bakan Eroğlu, Selçuk’taki ilk ziyareti 8 Eylül İlk Okuluna oldu. Burada Selçuk Şehabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezinin halk oyunu gösterisi ile karşılanan Bakan Eroğlu, öğrencilerle birlikte fidan dikti. Fidan dikiminin ardından Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’ndaki sertifika dağıtım törenine katılan Bakan Eroğlu, İzmir’de önemli projeleri milletin hizmetine sunduklarını belirterek Selçuk için yapılması planlanan projeler konusunda da bilgi verdi. Bakan Eroğlu, Meryemana teleferik ve Efes antik kanal gibi projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. Selçuk’a ilk geldiğinde 3 ayrı hayali olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, bunlardan birinin Kaymakamlık binası olduğunu, söz konusu binanın yapımına başlanıldığını ve önümüzdeki günlerde temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

İkinci hayalinin Meryemana’ya teleferik projesi olduğunu bu konuda bütün çalışmalar tamamlandığını, sadece UNESCO’dan cevap beklediklerini kaydeden Bakan Eroğlu, üçüncüsünün de Efes Antik Kanal Projesi olduğunu ve bununla ilgili de tüm çalışmaların hazır olduğunu söyledi.Bakan Eroğlu’nu Selçuk’ta görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk’a desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Orman ve Su İşlei Bakanı Veysel Eroğlu ve tüm Bakanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fıstık çamı ve ceviz ağacı dikilecek parsellerin dağıtımı için çekiliş yapıldı ve çiftçilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde Selçuk’un iklim açısından Bal üretiminin çok iyi olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, üretilecek olan Bal’ın isminin “Efes Balı” olmasını istedi.