Şentepe Teleferiğinin Bakımı Tamamlandı

Şentepe Teleferiğinin Bakımı Tamamlandı :Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen Şentepe teleferiği, çalışmaların tamamlanmasıyla, 31 Ağustos Çarşamba Sabah 06.00’dan itibaren yeniden hizmete başlayacak.

Şentepe’yi Yenimahalle Metro İstasyonu‘na gidiş ve geliş olarak çift yönlü bağlayan teleferik sistemi, Ankaralıları tekrar taşımaya başlayacak. EGO Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı yetkilileri Şentepe teleferiğinin rutin bakımı sırasında bazı arızalar tespit edildiğini, onarım için gereken parçaların da ithal edilerek yenilendiğini söylediler.
Bakım ve onarım işlemlerinin tamamlanmasının ardından test sürüşlerinin yapıldığını ifade eden EGO yetkilileri, bu hizmetin güvenli ve sağlıklı şekilde, kaldığı yerden devam edeceğini kaydettiler.

Toplu taşıma amaçlı teleferiğin, Türkiye’de ilk kez Başkent’te kullanıldığına dikkat çeken yetkililer, 10’ar kişilik 106 kabinden oluşan teleferik sistemiyle günde ortalama 20- 25 bin Ankaralının, Şentepe’den Yenimahalle Metro İstasyonu’na, metrodan çıkanların da beklemeden kısa sürede Şentepe’ye ulaştırıldığını belirttiler.

Metro ile senkronize çalışan teleferik sistemi, hem trafiğin rahatlamasına yardımcı oluyor, hem de engelli, yaşlı, çocuk, her kesim tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.