Yenimahalle- Şentepe teleferiği yolcu taşımaya başladı

Yenimahalle- Şentepe teleferiği yolcu taşımaya başladı :Yolcu taşıma amaçlı teleferik Yenimahalle- Şentepe arasındaki seferlerine

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye’nin ilk yolcu taşıma amaçlı teleferiği Yenimahalle- Şentepe teleferiği seferlerine başladı. 10 kişilik kabinlerle hizmet verecek olan teleferik hizmetinden Ankaralılar, ücretsiz yararlanacak.

Yenimahalle Metro İstasyonu’nda düzenlenen bir törenle hizmete giren teleferik hattının açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gökçek, Yenimahalle-Şentepe teleferiğinin ilk yolcularını taşımaya başladığını belirterek, “Biliyorsunuz 15 Mart’ta teleferiğimizin deneme sürüşlerine başlamış olduk. Ama maalesef deneme sürüşleri uzun sürüyor. Bunun nedeni ise emniyetinin en üst seviyede olması. Kabinlerin içerisine 10 insana denk gelecek ağırlıklar koyduk ve deneme sürüşlerini gerçekleştirdik” dedi.

-“EN AZ DÖRT YERDE DAHA YAPILACAK”-

Artık tüm dünyada teleferiğin ulaşım amaçlı kullanılmaya başladığını ve Ankara için de bunun bir ilk olduğunu vurgulayan Gökçek,“Yine kısmet olursa önümüzdeki 5 sene içerisinde en az 4 yerde daha teleferiği aynı şekilde yapacağız. Ama bunların kapasiteleri daha da gelişmiş olabilecek” diye konuştu.

-”YENİMAHALLE -ŞENTEPE TELEFERİK HATTI”-

Şentepe Antenler Bölgesi ile Yenimahalle Metro İstasyonu arasında 10 kişilik kabinlerle hizmet verecek olan teleferik hizmetinden Ankaralılar, ücretsiz yararlanacak. Yenimahalle-Şentepe teleferiği hattı 3 istasyondan oluşuyor. Toplam 2 etaptan oluşan Yenimahalle–Şentepe teleferik hattının ilk etabı hizmete girerken, tek istasyon ikinci etabında ise yapım çalışmaları başladı.

Teleferik ile Yenimahalle Metro istasyonundan Şentepe merkezine kadar her iki yönde de ulaşım havadan sağlanacak.

İstasyonlar arasında 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak ve 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak. Her kabin 15 saniyede bir istasyona girecek.