Yenimahalle teleferik hattının ayaklarına sert tepki

Yenimahalle teleferik hattının ayaklarına sert tepki :
Yenimahalle’de yapılan teleferik projesi için Gürler, Sevgi ve Manyas sokaklarına dikilen dev teleferik ayaklarına vatandaşlar, “Bir bu eksikti, sanki bir canavarın ayağı sokağa denk gelmiş gibi” diye tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yenimahalle’de inşaatına devam ettiği teleferik projesinin dev ayakları, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Yenimahalle Metro İstasyonu ile Şentepe arasında yapılan teleferik hattının ayakları mahalle arasına yerleştirilince çevre sakinleri durumdan şikayetçi oldu. Tepealtı Mahallesi’ndeki Gürler Sokak ve Sevgi Sokak ile Ergenekon Mahallesi’ndeki Manyas Sokak’a yerleştirilen dev teleferik ayaklarına Yenimahalleliler, “Sokakta bir bu eksikti” şeklinde tepki gösterdi.

ÇİLE YAKINDA YAŞANIYOR

Teleferik hattına ait olan dev ayakların mahalle arasına ve sokak kenarına denk getirilmesinin çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirten Mümtaz Alacaoğlu, “Evlerin önüne koskoca direkleri dikiyorlar. Yaya yürüyemiyor, araçlar zar zor geçiyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, bu da aynı öyle oldu. Teleferik uzaktan güzel gözüküyor, yakınına geldiğinizde işler tam tersine dönüyor, sanki bir canavarın ayağı sokağa denk gelmiş gibi” diye konuştu.

EVLERİN DEĞERİ DÜŞECEK

Durumdan sadece sokak sakinlerinin değil, tüm Yenimahallelilerin şikayetçi olduğunu belirten Gülben Ağaçlı ise şöyle konuştu: “Sokak ortasına kocaman teleferik ayağı dikmek kimin aklına geldi acaba. Buradaki evler çirkin görüntü yüzünden değer kaybedecek. Vatandaşlar teleferik ayakları otopark girişine geldiği araçlarını zorlukla park ediyor. Zaten dar olan sokaklar teleferik yüzünden iyice daraldı.