Hakkari Dağlarında Snowboard Keyfi

Hakkari Dağlarında Snowboard Keyfi :Hakkari’nin 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezi, Nisan ayında da kayak severlerin akınına uğradı.

Türkiye’nin bir çok ilinde bahar havası yaşanırken, Hakkari’nin 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki Kayak merkezi, hafta sonları kayakseverleri ağırlıyor. Özellikle memurların hafta sonunu değerlendirmek için tercih ettiği kayak merkezinde bazıları snowboard yaparken, bazıları da kaymak için büyük çaba gösterdi. Hakkari’nin tek sosyal aktivitesinin kayak olduğunu anlatan öğretmenler, her yerde bahar havası yaşanırken, Hakkari’de 2 metre kar üzerinde kayak yapmanın kendilerine ayrı bir heyecan verdiğini söyledi.

KAYAKSEVERLERİ HAKKARİ’YE DAVAT ETTİ

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Turgut Besi Hakkari’deki kış turizminin Türkiye’nin hiçbir ilinde olmadığını ifade ederek, “Hakkari ortalama kar kalınlığı açısından Türkiye’nin önemli illerinden birisi. Hakkari ve Yüksekova İlçesi’ne uluslararası düzeyde büyük bir kayak merkezi ve pisti yapılması düşünülüyor. Çünkü burada kar kalınlığı fazla olduğu için kimi dönemlerde Mayıs ayının sonlarına kadar kayak yapılabiliyor. Şu anda gördüğünüz gibi Türkiye’nin hiç bir yerinde kar yokken, Hakkari’de hala kayak yapıyoruz. Merga Bütan kayak pisti bugün Türkiye’de kayak merkezlerinin arasında önemli bir yere sahip. O yüzden Türkiye’de kayak sporuna gönül vermiş bütün kayakçı arkadaşları ilimize bekliyoruz” dedi.