Hakkari Merga Büte Kayak Merkezi ‘ne 1 Metre Kar Yağdı

Hakkari Merga Büte Kayak Merkezi ‘ne 1 Metre Kar Yağdı :Hakkari’den 12 kilometre mesafede bulunan 2600 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezine 1 metrenin üzerinde kar yağması kayak severleri sevindirdi.

Bahar aylarının gelmesi ile birçok ilde karların erimesi ile birlikte ağaçlar çiçek açarken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 2200 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezine kar yağdı. Halen kayak merkezinde 1,5 metreye yakın kar bulunduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, kayak severlerin kaymanın tadını çıkarttıklarını belirttiler. Bir süre önce etkili olan yağışlar sonrasında kayak merkezine bir metre kar yağdığını ifade eden Yetkililer, sıcak havaları fırsat bilen ailelerin kayak merkezine akın ettiğini belirttiler.

Şehirden sadece 12 kilometre mesafede bulunan kayak merkezine giden aileler burada bir taraftan kaymanın sevincini diğer taraftan ise kar yığınları üzerinde mangal yakıp piknik yapıyorlar. Aileler yemek hazırlığı yaparken küçük yaştaki çocuklar ise kızaklarla kaymanın tadını doyasıya çıkartıyorlar.