Hakkaride Müzikli Kayak Keyfi

Hakkari’de hafta sonu tatilini iyi değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Merga Büte Kayak Merkezi’nde müzik eşliğinde kayak ve piknik yapmanın keyfini yaşıyorlar.
Hakkari’de 2 yıl önce hizmete açılan 2 bin 600 rakımlı Merga Büta Yaylası’nda kayak tesisi hafta sonları dolup taşarken, ortaya ünlü kayak merkezleri ve piknik alanlarını aratmayan görüntüler çıkıyor. İlkbaharın gelmesiyle beraber ülkenin birçok bölgesinde kar olmadığı için kayak yapılamazken, Hakkarililer ise mart ayının sonu olmasına rağmen halen kaymanın keyfini çıkartıyor. Vatandaşlar tesislerdeki kantin çatısına yerleştirilen hoparlörlerden çalınan müzik eşliğinde bir taraftan kayak yaparken diğer taraftan da ise piknik yapıyor.Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Muammer Türker, Merga Büte bölgesindeki kayak tesisinin Hakkari il merkezine 12 kilometre gibi kısa bir mesafede bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Türker, 2 bin 600 metre yükseklikte bulunan kayak tesislerinde Haziran ayının sonlarına kadar kayak yapılabildiğini belirterek, ”Biz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da desteğiyle Hakkari’deki yerel imkanları da kullanmak suretiyle burada mümkün olursa uluslararası standartlara uygun bir kayak tesisi yapmanın peşindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın imkanları sayesinde bu yıl tesislerde teleskiyi faaliyete soktuk. Daha önce de beybi liftimiz vardı, yine o kullanılabiliyor. Kayak tesislerini de yaptığımız takdirde burası ciddi manada uluslararası kullanıma açık bir pist haline gelecek. Türkiye’nin birçok yerinde yaz şartlarının yaşandığı bir dönemde Haziran ayının sonuna kadar burada kayak yapma imkanı olacak. Şuanda bulunduğumuz yerde 1,5- 2 metreye kadar kar var. Bu Türkiye ve kayak severler açısından büyük bir imkan. Ümit ediyorum ki yaz döneminde yapacağımız yeni pistle daha profesyonel bu işe gönül vermiş, adrenalin tutkusu olan insanlara da hizmet vermiş olacağız” dedi.
Hakkari’de özellikle gençlerin çok iddialı olduğu bir spor dalının kayak olduğunu, il merkezi ile Yüksekova ilçesinde Türkiye dereceleri olan sporcular bulunduğunu anlatan Vali Muammer Türker, “Kuzey disiplini Yüksekova ilçesinde, Alp disiplini Hakkari’de yapıyoruz. Buna çok müsait bir ortam var ve gençlerimiz de aileler de buna çok fazla önem veriyorlar. Hafta sonları kayak tesisimiz yüzlerce insanla doluyor. Belki Hakkari’de insanları bundan daha güzel ve daha fazla cezbeden sosyal imkanların olmayışı da bir dezavantaj. Ama burası insanlarla tıklım tıklım dolup taşıyor, bu bizi mutlu ediyor. Burada her yaşta insanın böyle bir imkana kavuşmuş olması bir şans” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*