Hakkari’de Nisan Ayında Kayak Yarışması Yapıldı

Hakkari’de Nisan Ayında Kayak Yarışması Yapıldı :Hakkari Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından erkek ve bayanlar kategorilerinde kayak Yarışması düzenlendi.

Şehirden 12 kilometre mesafede bulunan 2700 rakımlı Merga Bütan Kayak Tesisi’nde beş kategoride ve 40 sporcunun katıldığı Veteranlar U-16, U-18 Bay ve Bayanlar Kayak Yarışması oldukça çekişmeli geçti. Yarışma sonunda erkeklerde Yusuf Kazandıoğlu, veteran bayanlarda ise avukat Burcu Karın birinci olurken, U-16 erkeklerde Sinan Akmaz, bayanlar kategorisinde Buse Ertunç, U-18 erkeklerde de Zana Geçen birinci oldu. Dereceye giren sporculara kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal ve beraberindekiler tarafından verdi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, yarışmanın Veteran, U-16 ve U-18 genç bayan ve erkekler kategorilerinde 40 sporcunun katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. Güldal, “Birçok ilde insanlar denize girerken ilimizde 12 kilometre mesafede bulunan Merga Bütan Kayak Merkezi’nde hala 1,5 metre kar var. Biz de bunu avantaja dönüştürmek için yarışma düzenledik. Kayak merkezine olan ilgi her geçen gün büyüyor” dedi.