Hakkari’de Sağlık Spor ve Umut Projesi

Hakkari’de Sağlık Spor ve Umut Projesi :Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği; ‘Sağlık, Spor ve Umut Projesi’yle gençlere umut oluyor.

Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Hakkari’de madde bağımlısı öğrencilerin ve gençlerin spora kazandırılması ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın uyandırılması için yapılan ‘Sağlık, Spor ve Umut Projesi’ kapsamında 13 gence 2700 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi’nde kayak eğitimi verildiği belirtildi. Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım, dernek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sundukları hibe programı kapsamında il genelinde madde bağımlısı öğrencilerin spora kazandırılması ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Yıldırım, “Buradaki amacımız Hakkari’de madde bağımlısı olmuş ya da olabilecek öğrencilerin spora teşvik edilmesi sonrasında Hakkari’de madde bağımlılığı ile ilgili farkındalığın oluşturulması ve bu gençlerin madde bağımlılığından uzaklaştırılması, bunun sonucunda toplumda birer örnek birey olmalarının sağlanmasıdır. Kayak sporunun alt yapısının oluşturulması ve önümüzdeki süreçte hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde ilimizi temsil edecek sporcular yetiştirilmesi, bu proje kapsamında tamamen bakanlığın hibesi sonrasında bütün masrafların karşılanması sonucunda böyle bir projeye girdik. Burada 13 öğrencimize kayak eğitimi verdikten sonra ileriki aşamalarda da rafting eğitimi verip bunlarla ilgili seminer verilmesi ve topluma iyi bir sporcu, iyi bir öğrenci mesajını vermektir” dedi.

Öğrencilerden Recep Sönmez de, önceleri sporla pek bir alakasının olmadığını belirterek, “Sigara içip bünyemize zarar veriyorduk. Spora geldikten sonra sigarayı bırakıp, daha güzel bir hayat için biz de adım attık. Eskiden kendimizi düşünmüyorduk ve şimdi daha önce yaptıklarımızın kötü olduğunu anladık. Spor zamanımızın güzel geçmesini sağlıyor. Kayak yapmak çok güzel ve ben çok sevdim emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.