Haserek Kayak Tesisi Kışa Hazır

Haserek Kayak Tesisi Kışa Hazır :Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kent merkezine 34 kilometre uzaklıkta Dik köyü yakınlarındaki Haserek Dağı zirvesinde bulunan ve bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan Haserek Kayak Merkezi’ni inceledi.
Yılın 6 ayı karla kaplı olan dağda incelemelerde bulunan Vali Köşger’e, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Bayer, Vali Yardımcısı Muhammed Fuat Türkman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Erdal Arıkan ve İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Işık eşlik etti.

2011 yılında ihalesi gerçekleştirilen kayak tesisindeki incelemelerin ardından açıklamada bulunan Vali Köşger, “Geçici kabulü yapılan Haserek Kayak Merkezi’nin son halini görmek için geldik. Son derece güzel bir tesis ilimize kazandırılmış oldu. Tesisimize yaklaşık 15 milyon TL harcadık. En son pistlerin düzenlenmesi için 2 milyon 600 Bin TL harcandı. Şuan bir eksimiz yok, sadece kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağmasıyla birlikte ülkenin en güzel pistlerinden birini ilimize kavuşturmuş olacağız. Bingöl halkını ve üniversite okuyan gençlerimizi, lise gençliğimizi, Bingöl gençliğini kayak merkezimize bekliyoruz” dedi.

“KÖYLÜLER HİZMETE ENGEL OLDU”
Kayak tesisi yolunun 3 milyon TL’ye ihale edildiğini belirten Vali Köşger, “Kayak tesisimizin yolunu sıcak asfalt yapacağız. Oldukça güzel bir yol ile erişim sağlanacak buraya. Ancak yol yapımında bir köyümüz ilin hizmetine mani oldu, köylüler malzemeyi vermediği için ihaleyi gerçekleştiremedik, önümüzde bahar döneminde yolumuzu sıcak asfalt yapacağız” diye konuştu.

“TERÖRÜN GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Vali Köşger, bir gazetecinin “Terör olayları bu yatırama gölge düşür mü?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Terörü bitireceğiz İnşallah. Terörün buraya gölge düşürmesine izin vermemeye çalışıyoruz. Bingöl’de de tüm ülkede de terör hadisesi bitsin istiyoruz. Kente yatırım gelmesinin en temel şartı, ilde tam anlamıyla güvenliğin sağlanmasıdır. Terörün ilimize ve bu yatırımlara zarar vermemesini sağlamamız lazım.”