HAVELSAN’dan Reis Sınıfı Denizaltı İçin Kritik Teslimat

Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında HAVELSAN tarafından geliştirilen Denizaltı Komuta Kontrol Sistemi’nin ikincisi, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na teslim edildi.

HAVELSAN tarafından Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında üretim faaliyetleri devam eden ikinci Reis Sınıfı denizaltı olan TCG Hızır Reis (S-331) için üretilen Denizaltı Komuta Kontrol Sistemi, denizaltılarının üretiminin gerçekleştirildiği Gölcük Tersanesi Komutanlığı’na teslim edildi. HAVELSAN, diğer denizaltılar için üretime devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR tarafından yapılan açıklamada, “Savunma sanayiimiz gerekli tedbirleri en üst seviyede uygulayarak çalışmaya devam ediyor.

HAVELSAN tarafından entegre edilip testleri tamamlanan Denizaltı Komuta Kontrol Sistemini, Hızır Reis denizaltımıza kurulmak üzere Gölcük Tersanesi Komutanlığımıza teslim ettik.” ifadelerine yer verildi.

Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP)

Havadan Bağımsız Tahrik Sistemine (AIP) sahip altı adet U 214 Sınıfı Denizaltı Gemisi’nin Gölcük Tersanesi Komutanlığında inşasını kapsayan Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP), Alman TKMS firması ile SSB arasında 22 Haziran 2011 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. YTDP, bugüne kadar SSB ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından müşterek olarak gerçekleştirilen en büyük denizaltı inşa projesidir. Türk Deniz Kuvvetleri tarafından “Reis Sınıfı Denizaltılar” olarak adlandırılmaktadırlar. Denizaltılar, Gölcük Tersane Komutanlığında üretilmektedir.

İnşa faaliyetleri Gölcük Tersane Komutanlığında devam eden 6 adet Reis Sınıfı Denizaltılardan; TCG Piri Reis (S-330) 2022, TCG Hızır Reis (S-331) 2023, TCG Murat Reis (S-332) 2024, TCG Aydın Reis (S-333) 2025, TCG Seydi Ali Reis (S-334) 2026, TCG Selman Reis (S-335) ise 2027 yılında envantere girecektir. İlk denizaltı TCG Piri Reis (S-330), 2019 yılı içerisinde denize indirilmiştir.

Kaynak: SavunmaSanayiST

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*