Hayat Eve Sığar Uygulaması Yayınlandı..! Koronavirüs Risk Haritanızı Öğrenin

Sağlık Bakanlığı’nın, hastaların takip edilmesi ve vürüsün yayılmasını önlenmek amacıyla  Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanıma soktu. Hayat Eve Sığar uygulamasının geliştirildiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafında açıklanmıştı. Hayat Eve Sığar uygulaması, corona virüsü vakalarının tespit ve takip edilmesini sağlayacak.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR?

Hayat Eve Sığar Uygulaması ile online koronavirüs testi yapmak, oturduğunuz semtteki koronavirüs yoğunluğunu görmek mümkün.App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz indirilebilen uygulama koronavirüse ilişkin önemli veriler sunuyor.

“T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar Android uygulaması için TIKLAYINIZ

Hayat Eve Sığar İOS uygulaması için TIKLAYINIZ

“YAKLAŞMA” UYARISI

Uygulamada konum servislerine izin verildiğinde, salgının yoğun olduğu riskli bölgelere yaklaşıldığında uyarı verecek ve haritada anlık olarak yaklaşılmaması gereken alanlar görülebilecek. Tüm bunlarla birlikte, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ülke genelindeki güncel vaka sayılarını da uygulama üzerinden görmek mümkün.

“HASTALARIMIZ İNDİRMEK ZORUNDA”

Sağlık Bakanı Koca basın toplantısında uygulamayı şu sözlerle açıklamıştı: Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Üç operatör ve BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar.

Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*