Hazarbaba Kayak Merkezi’nde Kış Sezonu Başladı

Hazarbaba Kayak Merkezi’nde Kış Sezonu Başladı.Doğu Anadolu’nun önemli kış turizm merkezlerinden Hazarbaba Kayak Merkezi, sezonu açtı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ’ın yanı sıra çevre illerdeki kayakseverlerin de ilgisi çekiyor. Hazar Gölü manzarasına sahip merkezde hafta sonu yoğunluğu yaşanırken, çocuklarıyla gelen vatandaşlar, karın tadını çıkardı.

Kayak merkezi müdürü Taner Durmuş, son yağışların ardından pistin yeterli kar seviyesine ulaşmasıyla sezonu açtıklarını söyledi.

2015 sezonunda yaklaşık 27 bin kişinin merkezlerine ziyarette bulunduğunu ifade eden Durmuş, şöyle devam etti:

“Tesiste her türlü kayak imkanı mevcut.Geçen yıla göre bir hafta gecikmeli oldu. Ama güzel geçiyor. İnsanlar yavaş yavaş buraya akın etmeye başladı. Hafta sonları gruplarımız oluyor. Dağcılık kulüpleri geliyor. Yamaç paraşütü yapan sporcularımız geliyor. Onun dışında snowboard grubumuz var. Kayak tesisimizin müdavimleri, bol karlarda show yapıyorlar. Hem kayak hem snowboard hem kızak anlamında insanlara kayakla ilgili her hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”

Durmuş, merkeze ulaşım da kolaylık sağlamak adına bir seyahat acentesi ile de anlaştıklarını ve isteyen vatandaşlar için tur imkanı sunduklarına işaret ederek, günü birlik kalmak isteyenlerin Hazar Gölü kıyısındaki otellerde konakladığını sözlerine ekledi.