Hindistan ve Pakistan Trenleri Mobil Hastanelere Çeviriyor

 

Corona virüs (Covid-19) vakaları düşük seyretmesine rağmen Asya’da iki ülke büyük tedirginlik yaşıyor. Pakistan ve komşusu Hindistan corona virüs vaka sayısı az olmasına rağmen sıkı önlemler alıyor. Pakistan ve Hindistan önlemleri bir adım ileriye taşıyarak yataklı trenleri hastaneye çevirmeye başladı.

Pakistan’ın ardından Hindistan da corona virüsle mücadelede ülkedeki demiryolu ağından faydalanmaya başladı. Pakistan ve Hindistan’da yataklı tren vagonları hastanelere çevrildi. Yataklı vagonlara tıbbi malzemeler ve solunum cihazları yerleştirilerek, olası virüs hastaları için hazırlıklar yapıldı.

Dünyayı etkisi alan koronavirüs salgınınla mücadele konusunda bir çok ülke karantina hastane ugulamasına gidiyor. Hindistan Demiryolları ve Ticaret Bakanı Piyush Goyal, sosyal medya hesabından “Koronavirüs hastaları için rahat izolasyon olanakları sağlamak üzere modifiye edilmiştir” diye duyurduğu tren vagonlarını karantina hastaneye çevirdiğini açıkladı. Vagonlardan oluşan karantina hastaneyi gezen Goyal, hastanede her türlü tıbbi malzemenin halka sunulduğu belirtti.

Hindistan’da 4 bin 314 koronavirüsü vakası kaydedilirken, ülkedeki 20 bin eski tren vagonu karantina merkezine dönüştürülmeye başlandı. Gerekli cihazlar ve tıbbi ekipmanlar yerleştirilen her vagonda 16 yatak bulunuyor.

Pakistan Demir Yolları Bakanı Şeyh Raşhid Ahmed Karaçi ile Peşevar arasında sefer yapan yataklı tren vagonlarının mobil hastanelere çevrildiğini söyledi. Pakistan’ın Lahore, Karaçi, Kuetta, Şukur, Rawalpindi ve Multan kentlerindeki tren istasyonlarında bulunan yataklı 220 yataklı vagon mobil hastane olarak kullanılmaya başlandı. Pakistanlı yetkililer, her vagonda 9 yatak bulunduğunu belirtiyor. Mobil hastanelere solun cihazları da yerleştirildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*