İBB, Metro İstasyonlarına Termal Kameralar Yerleştiriyor

İBB, Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriyor. Yüksek ateş tespit edilen yolcular, en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor.

İBB, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD – 19 salgını nedeniyle alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamında, İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriyor.

Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı metro istasyonlarına termal kameralar konulmuştu. Şimdi Aksaray, Şişli, Bağcılar, Ataköy, Taksim, Ünalan ve Zeytinburnu metro istasyonlarına da termal kameralar yerleştiriliyor.

Termal kamera ile yüksek ateş tespit edilen yolculardan güvenlik görevlileri hemen maske takmalarını rica ediyor. Yolcuya, yüksek ateşle seyahat edemeyeceği belirtilerek, Alo 184 ile iletişim kurması veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi isteniyor.

İBB, toplu alanlarda maske takılmasının zorunla hale getirilmesini ardından, bu sabah itibarıyla İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarında ilk etapta 100 bin maske dağıtımına da başlamıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*