İBB Sokağa Çıkma Yasağında Her Alanda İstanbulluların Yanındaydı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 ve 19 Nisan tarihlerini kapsayacak şekilde uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı sırasında İBB sahadaydı. İBB 17 bin personeli ile hizmet vermeyi sürdürdü.

İBB 17 bin personeli ile sokağa çıkma yasağı süresince hizmetlerine devam etti. Ulaşımdan temizliğe, ekmekten suya her alanda faaliyetlerini sürdüren İBB kentteki boşluğu fırsat bilerek altyapı projelerini de hızlandırdı.

Su ve Ekmek İBB’den

İBB İştiraki Halk Ekmek AŞ (İHE), 3 fabrikasını tam kapasite çalıştırarak ekmek üretti. Üretilen ekmekler İstanbul genelindeki 535 İHE büfesinden satışa sunulurken üretimde iki gün boyunca toplam 2375 personel görev aldı.

İBB’nin bir başka iştiraki olan Hamidiye AŞ ise 215 çalışanı ile su damacana ve pet şişe su üretimine devam etti. 363 araç, 760 çalışan ve 200 bayii ile İstanbullunun su ihtiyacı, Hamidiye AŞ eliyle karşılandı.

Ulaşım Hizmetleri Aksamadı

Sokağa çıkma yasağının dışında kalan başta sağlık personeli olmak üzere görevliler için İETT; sabah 07:00-10:00, akşam ise 17:00-20:00 arasında 445 hatta 4 bin 636 otobüs seferi ile çalıştı. Ayrıca raylı sistemler ve şehir hatları da hafta sonu boyunca çalışmaya devam etti. METRO AŞ’nin işlettiği M1, M2, M3, M4, M5, T1 ve T4 hatları, 2 gün sokağa çıkma yasağı boyunca 07:00-10:00 ve 17:00-20:00 saatleri yarım saatlik aralıklarla çalıştı. Şehir Hatları ise toplam 280 personel ve 16 gemiyle, 7 hatta, 60 sefer  yaparak 1286 yolcu taşıdı.

İSKİ ve İGDAŞ Sahadaydı

İBB’nin bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü; su arıtma ve atıksu istasyonları ile tesislerin güvenliği için yeteri kadar personel bulundurarak, karatina günlerinde su sıkıntısı yaşanmamasını sağladı.

İBB iştiraki İGDAŞ AŞ ise 7/24 Acil Müdahale, çağrı merkezi ve lojistik (Ulaşım, temizlik, yemek vs) alanlarında, 48 saat boyunca vardiyalı olarak toplam 747 personeliyle hizmet verdi. 7/24 Acil Müdahale ekipleri Cumartesi 432, Pazar günü ise 315 çalışan ile 16 milyon İstanbulluya doğalgazı kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırdı.

İSKİ’nin vatandaşa su arzı dışında yürüttüğü bazı altyapı projeleri şöyle:

  • Kadıköy İlçesi Rıhtım Caddesi’nde uzun yıllardır çözülememiş olan atıksu ve yağmursuyu sorununu çözmek için 1500 metre uzunluğunda atıksu ve yağmursuyu hattı inşa çalışmaları başladı. Ayrıca çalışma kapsamında bölgenin içmesuyu iletim hattı da yenileniyor.
  • Üsküdar Meydanı’nda her şiddetli yağış sonrası yaşanan ve adeta denizle karanın birleşmesine neden olan yağmursuyu baskınlarına son verecek 11.8 km uzunluğundaki yağmur suyu tüneli ve kolektörünün denize bağlantı çalışmaları yapılıyor.
  • Beykoz Sahilinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan 800 milimetre çapında ve 120 metre uzunluğundaki içmesuyu ana isale hattımızı yenileme çalışmasını tamamlandı.
  • Kurbağalıdere Islah Çalışmaları kapsamında Göztepe E-5 Köprüsü geçişi tamamlanarak trafik Harem – Ankara istikametinde açıldı.

Kent Meydanları ve Yollar Temizlendi

İBB iştiraki İSTAÇ AŞ, sokağa çıkma yasağında Avrupa Yakasında 389, Anadolu Yakasında ise 223 olmak üzere toplam 612 personeli ile İstanbul’a yoğun ve programlı bir şekilde kentin meydan ve caddelerini dezenfekte etti. Ayrıca tüm metrobüs ve otobüs durakları İSTAÇ ekipleri tarafından dezenfekte edilerek hafta başına hazırlandı. İki günde toplam 80 yıkama aracıyla 116 futbol sahası büyüklüğünde bir alan yıkandı.

Zabıta, Hem Denetledi Hem Destekledi

İBB Zabıta ekipleri 1822 personel ile vardiyalı olarak görevlerini sürdürdü. Zabıta, yasak boyunca ana arter, meydan ve sahillerde kontroller  ve anonslar yaptı. 625 işyeri ve 107 akaryakıt istasyonu, 72 fırın, 8 vapur, 8 iskele Zabıta tarafından denetlendi. Zabıta tarafından görev yerine ulaşmak isteyen çoğunluğu sağlıkçı ve eczanede çalışan olmak üzere toplam 104 kişiye sağlık kuruluşlarına ve eczanelere yetiştirilmesi için ulaşım desteği sağlandı. Ayrıca hastaneden taburcu olanların ikametgâhlarına bırakılması, ilaç ihtiyacı olanların eczaneye nakli gibi sokağa çıkamayan 31 vatandaşa talepleri doğrultusunda yardımcı olunarak ihtiyaçları giderildi ve arıza yapan 12 araca çekici desteği veridi.

5 Bin Ton Asfalt Serildi, Hedef 500 Bin Ton

İBB, kentin ana arterlerinde yol bakım ve onarım çalışmalarını da sürdürdü. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle boşalan yollarda, bu hafta sonu 5 bin ton daha asfalt serildi. Amaç, gelecek iki ayda 500 bin ton asfalt serimi ile İstanbul’un yol ve caddelerinin durumunu iyileştirmek.

Sokaktaki Dostlarımız Unutulmadı

İBB ekipleri, sokak hayvanlarına Anadolu Yakasında; Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar, Pendik, Kartal, Maltepe Kadıköy, Avrupa Yakasında Arnavutköy, Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Bakırköy, Sultangazi, Avcılar, Silivri, Eyüpsultan olmak üzere 17 ilçe sınırlarında 340 noktada yaklaşık 2.000 kg miktarınca kuru mama verdi.

Her Alanda Çalışmalar Sürdü

İBB’nin haftasonu boşunca sürdürdüğü diğer bazı çalışmalar şu şekilde sıralanabilir:

  • ALO 153 Beyaz Masa görevlerinin başındaydı.
  • 1400 sağlık çalışanına konaklama hizmeti verildi.
  • İSPER AŞ, Cumartesi 1644, Pazar 1542 personelle; Darülaceze’den, engelli bakımına, tuvalet temizliğinden cenaze hizmetlerine, sahipsiz hayvanların beslenmesinden  halkla ilişkiler çalışmalarına kadar pek çok alanda hizmetlerin aksamaması için çalışmalara destek verdi.
  • İSTON, 96 personeli ile  E-5 Karayolu Beylikdüzü Metrobüs İstasyonu Yaya Üstgeçidi, Kadıköy Kurbağalıdere Yoğurtçu Parkı Moda Arası Deniz Yapısı ve Çevre Düzenleme inşaatı ile Büyük İstanbul Otogarı’nda proje çalışmalarını sürdürdü.
  • Boğaziçi Yönetim AŞ, hafta sonunda uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca, başta temizlik ve teknik alanlarda olmak üzere toplam 385 personeliyle görev başındaydı.
  • İSBAK AŞ, 55 kişilik ekibiyle şehir genelindeki sinyalizasyon kontrol çalışmaları yaptı.
  • İSPARK: Alibeyköy Cep Otogarı, Büyük İstanbul Otogarı, İstinye ve Tarabya Marina, Bayrampaşa Sebze Meyve Hali, Kozyatağı Sebze Meyve Hali ve Gürpınar Balık Hali’nde 191 görevli ile hizmet verdi.
  • İSTTELKOM AŞ, İBB Veri Merkezi hizmetlerinde 10, WiFi hizmetlerinde 8 ve Telsiz Hizmetleri kapsamında 4 olmak üzere toplam 22 teknik uzman personel vardiya usulüne göre çalıştı. İBB WiFi hizmetleri; kamu personeli ile İstanbullulara kesintisiz ulaştı.
  • İSTGÜVEN AŞ, 4940 personelle görevlerinin başındaydı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*