İBB, Ulaşımda Koronavirüs Önlemlerini Titizlikle Denetliyor

İBB, dünyayı sarsan koronavirüse karşı ulaşımda alınan önlemleri titizlikle denetliyor. Yapılan denetimlerde, İstanbul’daki işletmelerin alınan önlemlere uyduğu saptandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıtası, yetkili olduğu her alanda olduğu gibi, ulaşımda da koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin uygulanmasının takipçisi olmayı sürdürüyor. İstanbulluların sağlığı için belirlenen kurallar konusunda bilinçlendirme çalışmalarını da titizlikle yürütüyor.

Bu kapsamda personel taşıyan servisler, otobüsler, minibüsler, kentler arası otogarlardaki terminaller, gezinti tekneleri, deniz turu organizasyonları yapan şirketler, turizm ve spor amaçlı faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Yapılan denetimlerde, işletmelerin kurallara uyduğu saptandı.

İBB Zabıtasının yaptığı denetimlerde, karada ve denizde yolcu taşıyan araçların, belirlenen kapasitelerinin yarısı kadar müşteri aldığı, dezenfektasyon prosedürüne uydukları; denizde turizm ve spor amaçlı çalışan işletmelerin ise, kurallara uygun bir şekilde faaliyetlerinin sonlandırılmış ve iskelelerinin kapatılmış olduğu görüldü.

Kentler arası yolcu taşıması yapan 15 Temmuz Şehitler ve Alibeyköy otogarlarında da herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ekipler, terminalleri birer birer gezerek, koronavirüs ile mücadele konusunda alınması gereken önlemler konusunda işletmeleri bilgilendirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*