İBB’nin 23 Nisan Etkinlikleri Bu Yıl Dijital Ortamda Kutlanıyor

İBB, 23 Nisan kutlamalarının 100. yıla yakışır coşkuyla gerçekleşmesi için hem eğlendiren hem de bilgilendiren pek çok etkinliği çocuklarla buluşturacak. 21 Nisan saat 14.00’de çocuk oyunu ‘Pollyanna’ ile başlayacak gösterimler; opera, tiyatro, film gösterimi, konser ve yarışmalarla devam edecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve İBB TV sosyal medya hesaplarından Ulusal Çocuk Besteciler Yarışması’ndaki 25 finalist arasından kazananları, 23 Nisan saat 18.00’de canlı yayında duyuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını herkesin evlerinden katılabileceği şekilde düzenliyor. Milli egemenliğimizin sembolü TBMM’nin kuruluş yıldönümü ve dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için herkesi 100. yıl coşkusunda birleştirecek etkinliği hayata geçiriyor. 21-23 Nisan tarihleri arasında, üç günlük programın hazırlığını yapan İBB, birbirinden renkli programları, salgın riski sebebiyle sokağa çıkma yasağı kapsamına alınan çocuklarla dijital ortamda buluşturuyor.

ETKİNLİKLER DİJİTAL PLATFORMLARDA

İBB, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarımızın coşkuyla kutlayabilmesi için bu yıl etkinlikleri dijital platformlarda gerçekleştirecek. Şarkı ve fotoğraf yarışmalarından, film gösterimleri ve konserler, evlerinde online eğitimlerini sürdüren çocuklar için yapılacak.

İBB, online kanallar üzerinden opera, tiyatro, film gösterimi, konser ve söyleşiler gerçekleştirecek. Etkinlikler İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından ve İBB TV youtube kanalından izlenebilecek. 21 Nisan saat 14.00’de çocuk oyunu ‘Pollyanna’ ile başlayacak gösterimler, 21 Nisan saat 18:00’de Danimarka Kültür Enstitüsü işbirliği ile çocuklarla buluşturulan  ‘Kız Kardeşimin Çocukları Jutland da’ ile devam edecek. Programın sonraki gösterimleri ise, 22 Nisan  saat 14.00’de  çocuk operası ‘Barış Ormanı, ’ 23 Nisan saat 14.00’de  çocuk tiyatrosu ‘Atatürk ve Çocuk’ ve 23 Nisan saat 16.00’da  kukla oyunu ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ olacak.

BAŞKAN İMAMOĞLU KAZANANLARI DUYURACAK

İBB’nin müzikle ilgilenen çocukların yaratıcılığını geliştirmek ve beste yapmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Ulusal Çocuk Besteciler Yarışması’nın finali gerçekleştirilecek. Türkiye’nin her yerinden çocukların katıldığı yarışmanın sonuçları, 23 Nisan akşamı saat 18.00’de açıklanacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve İBB TV sosyal medya hesaplarından canlı yayında, 25 finalist arasından kazananları duyuracak.

Keman virtüözü Cihat Aşkın, besteci Turgay Erdener, çellist Ozan Evrim Tunca, kemençe sanatçısı Derya Türkan, piyanist ve orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, besteci Çiğdem Erden’den oluşan jüri üyeleri, çok sayıda başvurunun arasından belirlenen  5 finalist içinden eleme yaparak, birincileri seçecek.

Yarışmaya, İstanbul’un yanı sıra Muş, Balıkesir, Çorum, Samsun, Nevşehir, Mersin gibi birçok illimizden katılım olurken, Avusturya ve Suudi Arabistan’da yaşayan Türkiye vatandaşı çocuklarımızda besteleriyle başvurdu.

HAYALİMDEKİ 23 NİSAN

Çocukların bayramında 23 Nisan konulu resim yarışması düzenlenecek. “Hayalimdeki 23 Nisan” temasıyla yapılan resmin fotoğrafını, https://evde23nisan.ibb.istanbul/ adresine gönderenler arasından en çok beğenilen 400 resmin sahibi ödüllendirilecek. Dereceye girenlere powerbank, tişört, şapka, top ve İBB tarafından hazırlanan özel Muhammer Sun  ‘Nesiller Nesile Çocuk Şarkıları’ albümünden oluşacak setler hediye edilecek. Ayrıca  toplu taşıma otobüslerinden biri de bu resimlerden oluşacak rengarenk kolaj ile süslenecek.

SATRANÇ TURNUVASI’NIN FİNALİNİ MİLLİ SATRANÇÇI YORUMLAYACAK

İBB, 23 Nisan haftasında online satranç turnuvası düzenliyor. Turnuva, www.chess.com’da, İBB Spor İstanbul Turnuvası adıyla açılan özel alanda oynanmaya devam ediyor.  Üç grup şeklinde düzenlenen ön eleme turunun ardından ilk 50’ye giren isimler, 23 Nisan 2020 günü final turnuvasında karşılaşıyor.

Başvuruların başladığı turnuvanın final karşılaşmalarını, milli satranççı Emre Can yorumlayacak. 23 Nisan’da oynanacak finallerde dereceye girenler ödül kazanma fırsatı elde edecek. Turnuvanın birincisi 750 TL, ikincisi 600 TL, üçüncüsü 500 TL ve dördüncü de 400 TL ödül kazanacak. Ayrıca ilk 10’na giren diğer satranççılar da nakit ödül ve madalya sahibi olacak.

İNTERNET ERİŞİMİ BULUNMAYAN ÇOCUKLAR UNUTULMADI

İBB, evlerinde internet erişimi bulunmayan çocuklar için de hediye setleri hazırladı. 100 bin çocuğa dağıtılmak üzere hediye kutuları hazırlayan İBB, kutuların içinde hikaye kitabından eğitici oyunlara kadar birçok sürprize yer verdi. Setlerde üst yaş grubu çocuklar için okuma kitabı, daha küçükler içinse İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın içeriğini hazırladığı İsa ve Nisa Yuvamız İstanbul’da çocuk dergisi, boy kalemleri ve zeka oyunları bulunuyor. Derginin içerisinde bulmacalar, boyama aktiviteleri, hikayeler, eşleştirme oyunları gibi bölümler yer alıyor. Ayrıca, 23 Nisan teması işlenerek günün anlamı çocuklara anlatılıyor, öğrenirken eğlenceli vakit geçirmesi hedefleniyor. Hediye kutuları, yardım kolisi başvurusu yapan çocuklu ailelere verilecek.

 SAAT 21.00’DE İSTİKLAL MARŞI İÇİN CAMLARA VE BALKONLARA

Bayramı, evde bayraklarla, alkışlarla kutlanılması için herkese çağrı yaptığı videosu ile kısa sürede sosyal medyada ses getiren minik Asya’nın daveti, tüm yurtta karşılık buluyor. İBB, 23 Nisan günü akşam 21:00’de herkesi camlardan ve balkonlardan İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyor. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi İstanbullular da 23 Nisan’da, İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyleyecek.

YETİŞKİNLER İÇİN SÖYLEŞİLER

İBB, çocuklar için planladığı etkinliklerin yanı sıra yetişkinlere özel programlar da hazırladı. 22 ve 23 Nisan akşamlarında bilinirliği yüksek isimlerin katılımıyla ‘Çocukluğumuzun 23 Nisan’ları’ ve ‘Ulusal Egemenlik’ temalı söyleşiler, yetişkinler için gerçekleştirilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*