İBB’nin, Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri İle Bedava Ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından Eylül ayında tanıtılan “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” projesi (Pet şişe ve teneke kutuya karşılık İstanbul Kart’a yükleme yapan sistem), vatandaşların ve öğrencilerin büyük beğenisini kazanmıştı.

Sosyal medyadaki tanıtım kampanyası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarından paylaşımlar yapılarak başlatılan projeye, sosyal medya kullanıcıları yoğun ilgi göstermişti. “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” projesi, Twitter’da “Trend Topic” listesine girmişti. “Sıfır Atık” projesi himayelerinde yürütülen Emine Erdoğan  İBB’nin Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri projesine sosyal medya üzerinden büyük destek vermiş ve tweet atmıştı.

Erdoğan, Twitter’dan attığı destek tweetinde, “Çevre duyarlılığı örneği olarak @istanbulbld’nin pet şişesi karşılığında @istanbulkart’a yükleme yapan Akıllı Konteyner girişimi, katı atık yönetiminde dikkate değer bir proje. Çevre sorunlarımızı belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın ortak çabası ile çözebiliriz” yazmıştı.

İBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Kasım’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Zirvesi’nde Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri projesiyle sıfır atık duyarlılığı nedeniyle “Sıfır Atık – Yenilikçilik Ödülü” ne layık görülmüştü. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ödülü Emine Erdoğan Hanımefendi’nin elinden almıştı.

PROJE; İSTANBUL ULUSLARARASI ÇEVRE ZİRVESİ’NİN DE GÖZDESİ OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yerli ve milli olarak ürettiği “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri”, İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı’nda da görücüye çıktı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte zirveye katılan Emine Erdoğan Hanımefendi, fuarı gezerken “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri”ne pet şişe atarak İstanbulkartına bakiye yükleme deneyimini yaşadı.

Akıllı Konteyneri çok beğenen Erdoğan, Başkan Uysal’a; “Çok teşekkür ederim, Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri harika bir proje. Sıfır Atık projesi kapsamında güzel bir örnek oldu, sağ olun” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*