İETT Çalışanlarına Korona Stresine Karşı Psikolojik Destek

İETT, çalışanları için koronavirüs nedeniyle oluşan endişe, kaygı, üzüntü, kızgınlık gibi karmaşık duyguları yönetme ve stresle başa çıkma becerileri kazandıracak eğitim programı oluşturdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul’da toplu ulaşım yolcu sayısında yüzde 80’den fazla azalma var. Pek çok İstanbullu evlerine kapanmış durumda. İşe gitmek zorunda olan vatandaşlarımız ise toplu taşıma ile gidecekleri yerlere ulaşıyor. Günlük hayatın işleyişinin sekteye uğramaması için İETT personeli tüm gücüyle görevinin başında. Ancak virüs konusundaki endişeler tüm vatandaşlarımız gibi İETT şoförlerini, destek, bakım ve idari görevler üstlenen diğer personeli de etkiliyor.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi, çalışanlara koronavirüs salgını nedeniyle oluşan stresle baş etme yolları öğretmek için uzaktan eğitim programı oluşturdu.

“Unutmayalım bağışıklık sistemini etkileyen en önemli unsurlardan biri strestir. Yönetemediğimiz stres bizi hastalıklara daha açık hale getirecektir” sözleriyle çalışanlara yapılan çağrıda, “Bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını üzüntü, sıkıntı, endişe, şaşkınlık, korku, öfke, kızgınlık gibi birçok bunaltıcı duyguyu yanında getirmiştir. Bu süreçte yaşanan stres ve kaygıyı yönetmek için İETT Ruh Sağlığı Merkezi olarak online katılım gösterebileceğiniz eğitim ve bireysel psikolojik destek çalışmalarına başlıyoruz” denildi.

“Koronavirus Salgınında Stres Yönetimi” başlığıyla, Telekonferans yöntemiyle yapılacak eğitimlere çalışanlar evlerinden ya da çalıştıkları yerlerden katılabilecek. 1,5 saat sürmesi planlanan eğitim 27 Mart Cuma günü yapılacak. Eğitimler ilerleyen günlerde ihtiyaç halinde tekrarlanacak. Ayrıca İETT Ruh Sağlığı Merkezi’ne bağlı psikologlar, talep etmeleri halinde çalışanlara ve ailelerine bireysel psikolojik destek sağlamayı sürdürecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*