İETT, Filo Takip Merkezi İle Yoğunluğa Anlık Müdahale Ediyor

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre toplu taşıma araçları, ruhsatta belirtilen kapasitenin yüzde 50’si kadar yolcu taşıyabiliyor. Tüm hatları ve filosunu bu kapsamda değerlendirmeye alan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Filo Takip Merkezi’nde anlık olarak yolcu yoğunluğunu gözlemleyip gerekli müdahaleyi yapıyor.

İETT’nin İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile yolcu kapasitesi yarıya düştüğü için teknik olarak filosunu iki katına çıkarması gerekiyor. Vatandaşların #evdekal çağrılarına büyük oranda uyduğu İstanbul’da yine de bazı hatlarda yoğunluk yaşanabiliyor. Filo Takip Merkezi’nde yolculuk sayılarını anlık olarak takip eden İETT, gerekli hallerde, özellikle sabah ve akşam pik saatlerde gerekli hatlara takviyeler yapıyor.

Merkezde kurulan dev ekranda İstanbul trafiğini izleyen ekip, trafik durumuna göre de İETT araçlarının yönlendirilmesini sağlıyor.

Takip merkezinde araç seferlerini zaman çizelgesine uygun olarak takip eden trafik operatörleri, sahada cereyan eden olayları izleyerek gerekli haberleşmeyi sağlıyor. Seferlerin sağlıklı bir şekilde yapılması için ayrıca trafik yoğunluk haritaları da inceleniyor.

İETT, Filo Takip Merkezi’nin herhangi bir nedenden ötürü devre dışı kalma ihtimaline karşı “mobil filo yönetim” aracıyla filoya müdahalede bulunabiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*