İETT Şoförleri Mesleki Yeterlilik Sınavına Tabi Tutulacak

Şoförlerin, “ Mesleki Yeterlilik Belgesi” alması önümüzdeki dönemde zorunlu hale getirileceği için, İETT’de görevli 3 bin 600 şoför sınava tabi tutulacak. Şoförlerin 3 kez sınava girme hakkı bulunuyor. Sınavlarda başarılı olamayanlar ise belge alamayacak ve şoförlük yapamayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliği” uyarınca İETT’de çalışan metrobüs ve otobüs şoförleri belgelendirilecek.

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü 3 bin 600 şoför personelin, ilgili ulusal yeterliliklere göre belgelendirilmesi hizmeti alımı için ihale açtı. İhale 9 Nisan 2020 tarihinde yapılacak.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) yetkilendirilmiş kuruluş tarafından, Metrobüs Şoförü (Seviye3) ile Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye3) ulusal yeterliliklerine göre, İETT şoförleri belgelendirilecek.

Normal hatlarda görev yapan otobüs şoförleri “Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü”, Metrobüs hatlarında görev alan şoförler ise “Metrobüs Şoförü” “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alması için MYK Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberi doğrultusunda teorik ve performansa dayalı sınavlara girecekler.
Teorik sınavlar garajlarda bulunan eğitim salonlarında, performansa dayalı sınavlar ise; otobüs şoförleri için garajlarda, metrobüs şoförleri için metrobüs hattında yapılacak. Sınavlar 12 ayda tamamlanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*