Ilgaz Dağı’nda karne tatili yoğunluğu yaşanıyor

Ilgaz Dağı’nda karne tatili yoğunluğu yaşanıyor :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Yıldıztepe’de sömestr tatilinde yoğunluk yaşanıyor. Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ünlü Ilgaz Dağı, bugünlerde en hareketli günlerini yaşıyor. Hafta sonu yüzde 100’e ulaşan otellerdeki doluluk oranı, hafta içi ise yüzde 90’lara iniyor.

Gazi Üniversitesi Beden ve spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Üyesi Doçent Dr. Ebru Çetin, Yıldıztepe Kayak Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Çetin, “Yıldıztepe gerçekten inanılmaz bir yer. Doğası çok güzel, Türkiye’de böyle ağaçların arasından kayabileceğiniz, bu kadar ormanın içerisinde yer alan, yükseklik olarak kayak yapmaya bu kadar uygun başka bir kayak merkezi yok.” dedi.

Pistler hakkında da bilgi veren Çetin, “İki tane inanılmaz güzel pisti var. Bir tanesi iki yıl önce faaliyete geçti. Birisi 4,5 diğeri ise 2,5 kilometre, bu da yine Türkiye açısından bir ilktir. Kayakseverlerin çok keyif aldığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çetin, pistlere talepte bu yıl artış olduğunu vurgulayarak, şu bilgiyi verdi: “Bu yıl gerçekten ciddi bir artış var. Pistlerin yavaş yavaş tanınıyor olması oldukça önemli. Tatmin edici bir oranda artış olduğunu düşünüyorum. Yoğunluk hafta sonu inanılmazdı. Yüzde 150 doluluk vardı diyebilirim. Şu anda ise yüzde 80, yüzde 90 oranında bir doluluk mevcut.”

Çevre illerden kayak merkezine talebin çok olduğunu dile getiren Çetin, “Çoğunlukla Ankara, İstanbul, Samsun, Çorum, Çankırı, Kastamonu’dan birçok vatandaş ağırladık. Burası yapı olarak çanağa benzeyen bir yapıya sahip ve tipi, fırtına vb. hava koşullarından kesinlikle etkilenmiyor. Dolayısıyla kayak yapmak daha keyifli oluyor.” diye konuştu.

Kayak eğitimi alan öğrenciler ise kayak pistlerinin güzelliğine dikkat çekerek eğlendiklerini ifade etti.

Öte yandan kayak merkezindeki yoğunluk nedeniyle jandarma ekipleri bölgede sürekli devriye görevi üstleniyor.