Ilgaz Kayak Merkezi ‘ne İlgi Giderek Artıyor

Ilgaz Kayak Merkezi ‘ne İlgi Giderek Artıyor :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı, kayak sevenlerin akınına uğruyor. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı, kayak sevenlerin akınına uğruyor. Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, aileleriyle birlikte kayak merkezlerine gelerek tatilin keyfini çıkartıyor.

Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin doğal güzellikleriyle de ünlü Ilgaz Dağı da, hafta sonu en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği Ilgaz Dağı’ndaki oteller tamamen doldu. Kar kalınlığının 110 santimetreye ulaştığı Ilgaz Dağında, tatilciler kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor. Kayak merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Jandarma ekipleri önlemlerini artırırken, yolun trafiğe kapanmaması için bölgede önlem alındı.

Kastamonu’da son günlerde etkili olan Kar yağışı sonrası, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Ilgaz Dağı’nda kayak severler, kaymanın keyfini yaşadı.

Ilgaz Dağında Kayak Öğretmenliği yapan Ferzende Alptekin, Ilgaz Dağının doğa olarak çok güzel bir yer olduğunu belirterek, “Ben, Türkiye’nin her yerine gittim ve her yerini biliyorum. Doğa olarak nereye bakarsanız bakın, bura gibi güzel bir kayak merkezi daha yok. Herkesi Ilgaz Dağına kayak yapmaya bekliyoruz. Gelsinler buraya, hayat güzel, kayak yapmak güzel” dedi.

3 yıldır tüm Türkiye’de Kar yağmadığına dikkat çeken Alptekin, “3 yıldır hemen hemen Ilgaz Dağı da dahil tüm Türkiye’ye Kar yağmıyor. Ama bu yıl maşallah çok güzel Kar yağdı. İnsanlarda hasret kaldı, kayakçılar zevklerini alamadılar 3 yıldır. Ama bu sene çok güzel, bakıyorum insanlar artık yavaş yavaş Ilgaz Dağına geliyorlar” diye konuştu.

Çankırı’dan Ilgaz Dağına kayak yapmaya gelen Sadık Doğar ise, “Hafta sonunu değerlendirmek için bugün buraya geldik. 2 metreyi bulan Kar kalınlığı var. Bizde, doyasıya eğleniyoruz. Çok güzel, herkesi buraya bekliyoruz. Ilgaz Dağına Kayak Merkezine bütün kayak sever arkadaşları davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konya’dan Kastamonu’ya gelerek Ilgaz Dağında kayak yapan Oğuz Kostak da, şöyle konuştu: “Hafta sonu tatilimizi Ilgaz’da geçirmeye karar verdik. Çünkü Ilgaz’a 2 metre Kar yağmış. Güzel bir hafta sonu geçireceğimizi düşündüğümüz için bu tesise geldik. Keyifli vakit geçiriyoruz. Konya’dan Ilgaz’a gelip kayak yapmak nasip oldu. Biz, güzel vakit geçiriyoruz, herkesi de Ilgaz’a kayak yapmaya bekleriz”.

Yeni kaymasını öğrenen ve güçlükle ayakta durabilen Yaren Ünal ise kayak yapmanın zor olduğunu ifade ederek, “Kastamonu’dan Ilgaz’a kayak yapmaya geliyoruz. Hafta sonu tatili için geldik, kaymasını yeni öğreniyorum. Kaymak çok eğlenceli fakat düşmek biraz sıkıntılı oluyor” ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte Ilgaz Dağına gelen kayak severler, hem kaymanın keyfini doyasıya yaşadı hem de ailesiyle vakit geçirme imkanı buldu. Kaymaya yeni başlayan bazı kayak severlerde, ayakta durmakta güçlük çekerken, düşmekten kurtulamadı.