Ilgaz Kayak Merkezi’nde Arama Kurtarma Tatbikatı

Ilgaz Kayak Merkezi’nde Arama Kurtarma Tatbikatı :Tatbikattan detay görüntüler Arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanların tanıtımı Telesiyejde mahsur kalanların kurtarılması Çığ altında mahsur kalan kişinin kurtarılması Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ile röportaj Ilgaz Kayak Merkezi’nde arama kurtarma tatbikatı Tatbikatta, senaryo gereği çığ altında mahsur kalan kişiye arama kurtarma köpeği sayesinde ulaşıldı Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz’daki kayak merkezinde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanların tanıtımı Telesiyejde mahsur kalanların kurtarılması Çığ altında mahsur kalan kişinin kurtarılması Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ile röportaj Ilgaz Kayak Merkezi’nde arama kurtarma tatbikatı Tatbikatta, senaryo gereği çığ altında mahsur kalan kişiye arama kurtarma köpeği sayesinde ulaşıldı Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz’daki kayak merkezinde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ilgaz Karakol Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından yapılan tatbikat, arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ekipmanların tanıtılmasıyla başladı.

Daha sonra senaryo gereği tesisteki telesiyej hattında 2 kişinin mahsur kaldığı şeklinde ekiplere ihbarda bulunuldu. Kısa sürede bölgeye intikal JAK ekibi, telesiyeje çıkarak mahsur kalan vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi.

Tatbikat çerçevesinde çığ altında mahsur kalan kişiye de arama kurtarma köpeği “Gezgin” sayesinde ulaşıldı. Ekipler, yarı baygın halde karın altından çıkarttığı kişiyi kar aracıyla ambulansa taşıdı.

Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Çankırı İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram ile tesisteki kayakçıların da izlediği tatbikat, başarıyla sonuçlandırıldı.

“Arkadaşlarımızın ne kadar yeterli ve donanımlı olduğunu gördük”

Vali Günaydın, tatbikatın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin son derece başarılı bir faaliyet gerçekleştirdiğini belirtti.

Tatbikatta uygulanan senaryonun geçen yıl gerçek olduğunu hatırlatan Şehmus Günaydın, “Geçen sene bu dönemlerde aynı tatbikatı yapmıştık. Hemen akabinde de Çankırı’da 13 vatandaşımız telesiyejde mahsur kaldı. Yani bugünkü senaryo, geçen yıl gerçekleşti. Umarım bu sene gerçekleşmez ama olduğunda da arkadaşlarımızın ne kadar yeterli ve donanımlı olduğunu gördük. Kayakseverlere hayırlı ve keyifli bir sezon diliyoruz” dedi.