Ilgaz’da Kayak Merkezleri Kar Bekliyor

Ilgaz’da Kayak Merkezleri Kar Bekliyor :Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde otel işletmecileri, yaklaşan yılbaşı öncesi karın yağmasını bekliyor.

Kayak merkezinde bulunan bir otelin sorumlusu Osman Satılmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede uzun zamandır istenilen düzeyde kar yağmadığını ifade etti.

Bölgede kış sezonu için hazırlıkların tamamlandığını, tek eksiklerinin kar olduğunu vurgulayan Satılmış, “Kış sezonu için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Babylift ve telesiyej hattımızın bakımını yaparak çalışır konuma getirdik. Kayak malzemelerimizi sezona uygun olarak hazırladık. Otel olarak eksiklerimizi tamamladık ve bakımımızı yaptık. Tamamen sezona hazırız” dedi.

Rezervasyonların yavaş yavaş dolmaya başladığını belirten Satılmış, “Yılbaşı için yüzde 100 oranında rezervasyon aldık, yarı yıl tatili için yüzde 80’lere yakın rezervasyon yaptırdık ama ne yazık ki kar yağışı yok. Bölgedeki oteller olarak kar yağışı bekliyoruz” diye konuştu.

Satılmış, kayak severlerin de sezonu heyecanla beklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Sezonun başlamasını bizim kadar kayak severler de bekliyor. Onlar da uzun zamandır kar görmedikleri için özlediler. Kayak severler ve işletmeciler olarak bir an önce kar yağmasını bekliyoruz.”

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım ise bölgenin bir an öne kara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yıldıztepe Kayak Merkezi’nin geçen yıl güzel sezon geçirdiğini hatırlatan Yarım, “Geçen sezon havalar çok güzel gitti. Yağış da oldukça iyiydi. Güzel bir sezonu geride bıraktık. Aynı şekilde bu yıl da güzel bir sezon geçirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Yarım, kar yağışının bu sezon biraz geç kaldığına dikkati çekerek, “Bu yıl kar erken yağdı fakat ne yazık ki istediğimiz düzeyde olmadı. Kısa sürede de havaların sıcak gitmesi dolayısıyla eridi. Yılbaşı öncesi bir sorun yaşamak istemiyoruz. Bir an öne karın yağmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.