İmamoğlu: Ulaşımın Kahramanları Sağlık Kahramanlarını Taşıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zor günlerde çalışmaya devam eden metro ve tramvay sürücülerini ziyaret etti. İmamoğlu, “Biz ulaşım hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ulaşım hizmetinin kahramanları var, sizlersiniz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde çalışmak zorunda olan ve kamu görevi yapan kurum personeline moral ziyaretlerine başladı. Ekrem İmamoğlu, bu ziyaretler kapsamında ilk olarak T4 Topkapı–Mescid-i Selam Tramvay Hattı’nın ilk durağı olan Topkapı’daki yerleşkede, tren sürücüleriyle bir araya geldi.

“Kritik Durumda Olan Arkadaşımız Yok”

Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen buluşmada, ilk konuşmayı Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy yaptı. Soy, “Sağlık çalışanlarını her gün alkışlarken, onları eve ve işe getirip götüren de bu arkadaşlarımız. Onları da hep alkışlıyoruz. Maalesef bazı hastalanan arkadaşlarımız da oldu son dönemde. Karantinaya girenler de oldu. Zorlukla devam ettiriyoruz. Çok şükür kritik durumda olan bir arkadaşımız yok. İyileşenlerin tekrar aramıza katılmasını bekliyoruz. Böyle zorlu bir süreç yaşıyoruz. Sizin de desteğinizle atlatacağız.” dedi.

“Tarihin Tanıklarıyız…”

Genel Müdür Soy’un ardından sözlerine başlayan Başkan İmamoğlu, çalışanlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek hem dünya hem de ülkemiz adına tarihi bir süreçten geçildiğini vurguladı. İmamoğlu, “İlk defa bütün dünyanın birbirini hissederek süreci takip ettiği bir pandemi süreci bu. Bir nevi tarihin tanıklarıyız. Bu tür dönemleri yaşayan insanlarda başka bir sorumluluk oluşur. Bir sonraki döneme sıkı bir hazırlık yapma mecburiyeti de vardır. Bu manada, kuralların yeniden yazılacağını, dünyanın yeni bir düzene adım atacağını ve hepimizin bu noktada sorumluluğu olduğunu düşünenlerdenim. Bu sürecin, benim zihnimde basit bir okuması yok. Dünyanın farklı yerlerinden irtibat kurduğumda, benzer duyguları, bizim gibi şehirlerde yönetici olanlardan da dinliyorum.” diye konuştu.

“Ulaşımın Kahramanları Sizlersiniz…”

Ülke olarak zor şartlardan geçerken İBB’nin ulaşım hizmeti vermeye çalıştığının altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Ulaşım hizmetinin kahramanları var; sizlersiniz. Zor koşullarda yapılan görev. Ne kadar insanımız sağlıklı kalacak? Bu hizmet, ne kadar sürdürülebilecek? Bütün bu planlamaları, hesaplamaları, yedeklemeleri de yapmakla yükümlüyüz. Basit bir konu değil bu. Hizmet sürdürürken, hepinizin sağlığı için dua ediyorum. Allah, hepinizi ve ailenizi korusun.” şeklinde konuştu.

“Yolcu Sayısı Bir Haftada Arttı…”

Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için farklı meslek gruplarından herkesin büyük bir emek verdiğini hatırlatan İmamoğlu, şehrin insanlarını korumak adına İstanbul’un izole edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bunu ben söylemiyorum bu benim şahsi fikrim değil. İlk gün söylediğimde de bilim insanlarını bilimsel raporları okuyarak ben bunu dile getirdim 24 Mart’tan beri de dile getiriyorum. Kim ister insanlara sokağa çıkmayın demek ama bu bunu gerektiriyor. Geçen hafta pazartesi günü 890 bin kişi taşıdık dün bizdeki raporlara göre 1 milyon 110 bin kişi taşıdık. Azalması gerekirken arttı. Yazık değil mi bu emeği veren insanlara. Bazı verilere göre cep telefonu hareketlerine göre 2 buçuk milyon insanın hareketli olduğu tespit edilmiş. Baktığınızda yüzde 15 ama 2 buçuk milyon.” dedi.

“Zor Günler Ama Üstesinden Geleceğiz…”

Tren sürücülerine bu süreçte verdikleri emekler için teşekkür eden Başkan İmamoğlu, kendilerine minnet duyduğunun altını çizdi. Çalışanların hijyen kurallarını evlerinde de aksatmaması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zor günler. Ama üstesinden geleceğiz. Yeni döneme hazırlık yapacağız, yöneticiliğin biçimi değişecek. Çalışanın farklılaşması gerekiyor, idarecilerin farklılaşması gerekiyor. Bu günleri yaşayan çocuklarımız yarınlara dönük göreceksiniz başka şeyler yazıp çizecek ve isteyecek. Başka bir kavramla bakacaklar. Unutmayacaklar bir ay iki ay üç ay evin içine hapsolmalarını ve hapsolmalarının sebeplerini.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*