İSPARK İçileri: Büyük Risk Altında Çalışıyoruz

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşan İSPARK işçisi, arkadaşlarının ve kendisinin çalışma ortamından kaynaklanan riskleri ve endişelerini aktardı. Aktarılanlar aynı zamanda salgın sürecinde İSPARK işçilerinin taleplerini de içeriyor:

Onlarca kişiyle doğrudan temas kuruyoruz, onlarca kişinin parası ve kartıyla temas halindeyiz. Özellikle para sirkülasyonunu düşünecek olursak yüzlerce kişi ile dolaylı yoldan temasımız var. Yüksek risk altında olmamıza rağmen eve gönderilmiyoruz. Ücretli-idari izin belediyenin gündeminde dahi yok. Kulübelerimiz dezenfekte edilmedi. Sosyal mesafenin önemli olduğu şu günlerde bir kulübede iki üç kişi birlikte kalabiliyoruz.

Maske, eldiven ve dezenfektan gibi koruyucu ürünleri de çok geç ve çok az gönderdiler. Ayrıca İSPARK işçilerinden de koronaviruse yakalananlar var. Bizlere korkup ses çıkarmayalım diye artık bilgi vermiyorlar. Ama İstanbul Büyükşehir belediyesinde her iştirak şirketinde hastalananlar var zaten.

Salgına rağmen çalışma sürelerimiz düşürülmedi. Cadde üzerindeki park yerleri başta kapatılmıştı, şimdi yeniden açıldı. Bu durum yoğunluğu arttırdı.

Gün sonu vermeye şef kulübesine gidiliyor. Burada toplu şekilde duruluyor. En fazla sosyal mesafenin ihlal edildiği noktalar burası. Buna bir çözüm bulmaları gerekiyor.

İSPARK’ta örgütlü olan Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası var. Şu ana kadar sendikanın bu sorunlarımıza yönelik kayda değer bir adımı olmadı.

Bu kapsamda ücretli-idari izne çıkmak gibi bir talebimiz var. Otopark işçileri de evde kalabilmek istiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*