İstanbul Metrolarında Kovid-19 Alarmı..! Klimalar Virüsü Yayıyor

İstanbul’daki toplu ulaşımın önemli bir parçasını oluşturan metroların sürücü koltuğunda oturan makinistlerinde koronavirüs tespit edildiği, buna neden olan faktörlerin de vagonlarda ve makinist bölümlerinde açık olan klimaların olduğu iddia edildi.

Metro İstanbul’da birçok makinistte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği ileri sürüldü. Bulaşma nedeni olarak da tüm vagonlarda ve makinist bölümünde açık olan klimalar olduğu iddia edildi. Klimaların yolcu konforu için sürekli açık olması nedeniyle metro vagonlarında sosyal mesafe kuralının da bir işe yaramadığı belirtildi.

“Koronavirüsün Kaynağı, Klimalar”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Metro İstanbul şirketi bünyesinde görev yapan çok sayıda makinistte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği iddia edildi.

Makinistlere virüsün bulaşma nedeni olarak tüm yolculuk boyunca ve yaz kış içerideki ısıyı 24-26 derecede tutulmasını sağlayacak şekilde ayarlı olan klimalar gösterildi.

“Sosyal Mesafe Kuralını Anlamsız Kılıyor”

Tüm yolculuğun açık klimalar altında gerçekleşmesi nedeniyle vagonların tamamında hava sirkülasyonu olduğu, bunun da sosyal mesafe kuralını anlamsız kıldığı ileri sürüldü.

Bu tehlikenin sadece metrolarla sınırlı olmadığı, hava sirkülasyonunun olduğu ve klimaların çalıştığı tüm araçlarda benzer tehlikenin bulunduğu ifade edildi.

Yolculuklar sırasında virüs yayılımını engellemek için klimaların kapalı tutulması gerektiği savunuldu.

(Kaynak: superhaber.tv)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*