İstanbul Sofya Tren Seferlerine Korona Virüsü Nedeniyle Ara Verildi

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Korona virüsüne karşı uluslararası yolcu tren seferlerini geçici olarak durdururken, tüm trenlerini dezenfekte ediyor.

Bu kapsamda, İstanbul-Sofya Ekspresi’nin seferlerine, Korona virüsü nedeniyle 11 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak ara verildi.

Bilindiği gibi, Türkiye ile İran arasında demiryolu yolcu taşımacılığını sağlayan Ankara- Tahran arasında işletilen Transasya Ekspresi ile Van-Tahran Tren seferleri de bir süre önce Korona virüsü nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu.

Bunların yanı sıra yüksek hızlı trenlerle günde 23 bin, konvansiyonel trenlerle 45 bin, Marmaray’ da 430 bin ve Başkentray’ da 39 bin yolcu taşıyan tüm trenlerini seferleri bitiminde günlük rutin temizliklerini hijyen kurallarına uygun olarak gerçekleştiren TCDD Taşımacılık, Korona virüsüne karşı dezenfekte de etmektedir.

Öte yandan, Korona virüsüne karşı kurumsal tedbirlerin yanı sıra bireysel çabaların çok önemli olduğu gerçeğinden hareketle, yolcular ve personel, el temizliğine ve diğer önerilere dikkatle uymaları konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afiş, videolarla bilinçlendirilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*