İstanbul ve Ankara’da Maskesiz Yolculara Toplu Ulaşım Yasağı ‘Ücretsiz Maske Dağıtılacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu olacağını açıklamasının ardından, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Her iki belediye de maskesi olmayanların toplu taşıma kullanamayacağını belirtti. Belediyeler ayrıca vatandaşa ücretsiz maske dağıtılacağını da açıkladı.

Erdoğan, Cumartesiden itibaren toplu alanlarda maske kullanma zorunluluğu olacağını duyurdu. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da açıklama yaptı.

“İSTANBULLULARIN DUYARLI OLACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, “Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

İBB MASKE DAĞITACAK

Ongun daha sonra yaptığı bir açıklamada ise şunları söyledi:

*İBB olarak aldığımız karar gereği yarın metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

 

ANKARA’DAN DA BENZER KARAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yarından itibaren maskesi olmayanların toplu taşıma araçlarına alınmayacağını açıkladı.

Yavaş, maskesi olmayanlara ücretsiz maske dağıtılacağını da belirtti.

ankara

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*