İstanbul’da Yüzde 50 Kuralına Uymayan Halk Otobüsüne Ceza

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul’da kent içi hareketlilik yüzde 8’e düştü. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50’ye düşürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gelirleri maliyetlerini karşılamayan Özel Halk Otobüsü işletmecileri için destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Buna rağmen gözünü para hırsı bürümüş bir işletmeci bu sabah 62 Gültepe-Kabataş hattında otobüsü sosyal mesafe ve yüzde 50 kuralına aykırı bir şekilde yolcuyla doldurdu. Bir yolcu tarafından kayda alınan ve kamuoyuna yansıyan görüntüler üzerine İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucunda kurallara aykırı şekilde yolcu taşıyan aracın şoförünün sertifikasının iptal edilmesine karar verildi. Söz konusu şoför bundan böyle hiçbir Özel Halk Otobüsü veya diğer işletmelere ait araçları kullanamayacak. Ayrıca aracın seferden men edilmesine ve işletmeciye para cezası kesilmesine karar verildi.

İETT, Filo Takip Merkezi aracılığıyla yolcu trafiğini anlık olarak takip ediyor. Bir hatta belirlenen sınırın üzerinde bir yolcu talebi söz konusu olduğunda hemen yedek araçlarla hattaki yoğunluğun azaltılması için harekete geçiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*