İstanbul’un Raylı Sistem Hatları ve Uzunlukları

Toplu ulaşımın en hızlı ve pratik çözümü günümüzde metrodur. Trafiğe takılmadan hızlı, dakik ve konforlu bir şekilde iki nokta arasında ulaşımı sağlar. Modern şehirlerde metro olmazsa olmaz bir konumda. Birçok gelişmiş dünya ülkesinde yıllar öncesinde oluşturulmuş metro ağları ile şehirlerin bir noktadan diğer noktalara gitmesi oldukça kolaydır.

İstanbul’da hali hazırda 170,05 Km (154,25 Km’si Metro İstanbul tarafından işletiliyor) uzunluğunda raylı sistem hattı yer alırken, 2023 yılında 624,65 Km, 2023 yılından sonra ise 1.100 Km olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor!

METRO İSTANBUL’UN İŞLETTİĞİ RAYLI SİSTEM HATLARI

Metro İstanbul, İstanbul’u bir ağ gibi sarmaya devam ediyor. Toplam 154,25 km. uzunluğundaki 12 kent içi raylı sistem hattı ile her gün 2 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veren Metro İstanbul, hizmet kalitesi ile de dünyada örnek gösterilen markalar arasındadır. 1989 yılında Aksaray – Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı ile başlayan raylı sistem macerasının ilçe ilçe, mahalle mahalle tüm İstanbul’a yayılmasına az kaldı.

METRO İSTANBUL’UN MEVCUT HATLARI VE UZUNLUKLARI

DİĞER RAYLI SİSTEM HATLARI

Metro İstanbul, İstanbul’u bir ağ gibi sarmaya devam ederken, İETT ve TCDD’nin de işlettiği raylı sistem hatları bulunmaktadır. Bu hatlar; 1875 yılında hayata geçirilmiş ve dünyanın 2. metrosu olma özelliği taşıyan Karaköy Tünel ve 2014 yılında yüzyılın projesi olarak devreye alınan Marmaray raylı sistem hattını da kapsamaktadır.

İSTANBUL’UN RAYLI SİSTEM HARİTASI

HARİTAYI BÜYÜK BOYUTTA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*