İsveç’teki Dünya Şampiyonasına Sarıkamışta Özel Hazırlık

İsveç’teki Dünya Şampiyonasına Sarıkamışta Özel Hazırlık :Türkiye Özel Sporcular Kayak Milli Takımı, 8. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası hazırlıklarını sarıçam ormanları arasındaki 2 bin 300 rakımlı Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde sürdürüyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Alp Disiplini Slalom ve Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu milli sporcuları, 15-20 Nisan’da İsveç’in Klövsjö Kayak Merkezi’nde yapılacak 8. Uluslararası INAS Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 2 bin 300 rakımda ve sarıçam ormanları arasında günde 4 saat antrenman yaparak çalışmalarını sürdüren sporcuların hedefi, altın madalyalarla yurda dönmek.

Alp Disiplini Slalom bayanlar kategorisinde yarışmalara katılacak olan Tuğba Tekin ile Ayşe Kaderyavuz, çalışmalarını antrenörler Canser Atilla ve Pelin Kar eşliğinde sürdürürken, Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu erkekler kategorisinde yarışacak olan Tacdin Ören ise antrenör Erol Karabulut denetiminde hazırlanıyor.

Alp Disiplini antrenörü Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarını sarıçam ormanları içinde mükemmel bir ortamda yürüttüklerini belirterek, “Antrenmanlarımızı çok sıkı ve düzenli bir şekilde yapıyoruz. 2013 yılında Erzurum’da yapılan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası’nda 3 altın, 5 bronz madalya almıştık. Hedefimiz İsveç’te yapılacak 8. Dünya Kayak Şampiyonası’nda da altın madalyalar almak. Bunun için büyük çaba sarf ediyoruz. Çalışmalarımıza 10 Nisan’a kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu antrenörü Karabulut da bu yarışmaya bir sporcu ile katılacaklarını ifade ederek, “Sarıkamış’ta toplayacağımız enerjiyle İsveç’te bayrağımızı göndere çekip şampiyon olarak gururla ülkemize döneceğiz” dedi.

Alp Disiplini Slalom bayanlar kategorisinde Dünya Şampiyonluğu’nu elinde bulunduran Tuğba Tekin ise İsveç’ten altın madalyayla yine şampiyon olarak döneceğini söyledi.

Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu erkekler kategorisinde dünya üçüncüsü olan Tacdin Ören de şampiyonaya yoğun biçimde teknik, kondisyon ağırlıklı olarak çalıştığını dile getirerek, dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini belirtti.