Otizmli Çocukların Kayak Keyfi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi bünyesinde spor eğitimi programından faydalanan 32 otizmli çocuk ve sömestr tatilinden dolayı öğrencilere yönelik Karacadağ Kayak Merkezi’nde etkinlik düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi Evi’nde ücretsiz eğitim alan öğrencilerin sömestr tatilinde moral ile motivasyonlarını artırma ve otizmli çocukların sosyal becerilerini geliştirme amacıyla Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine bağlı Karacadağ Kayak Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Otizmli çocukların sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, bedensel ve çevresel farkındalıklarını artırmak için düzenlenen organizasyonda minikler, ilk kez kayak yapmanın keyfini yaşadı. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan otizmli çocuklar, merkezde uzmanlar tarafından kayak eğitimi aldı, kızaklarla kaydı ve kartopu oynadılar. Oldukça keyifli dakikalar geçiren otizmli çocuklara, tişörtler dağıtıldı ve çeşitli yiyecek ikramında bulunuldu.

Otizmli çocuklarla başlayan sömestr etkinliği Bilgi Evi öğrencilerinin katılımıyla devam etti. Öğrencilerin moral ve motivasyon artırmak amacıyla yapılan etkinlikte çocukların ulaşımları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarıyla sağlandı. İlk defa kayak yapma imkanı bulan öğrenciler, etkinlik sayesinde stres atarak eğlenceli bir gün geçirme şansı yakaladı.

Çocukların derslerinde daha başarılı olmaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirten veliler, yapılan organizasyon ve çocuklara gösterilen yakın ilgiden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, sömestr tatilinin ardından Bilgi Evi’nde eğitimlerine ve çocuklara yönelik moral ile motivasyon artırıcı etkinliklerine devam edecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*