İkametgahını Gösterene Alanya Teleferik 10 Lira

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan bugün Alanya teleferiğe giderek hem fiyat konusunda inceleme yaptı hem de teleferiğe Alanya halkının ucuz binmesiyle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Türkdoğan, “Alanya Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, Alanya ikametlerini göstererek 10 TL’den teleferiğe binebiliyorlar. Yakında tüm vatandaşlarımıza dağıtılacak olan kartlarla daha rahat bir şekilde teleferiğe biniş sağlayacak” dedi.

Alanya’nın 37 yıllık hayali olan teleferikte bilet fiyatı son olarak 28 lirayı gördü. Sosyal medya ve kamuoyunda bu artan fiyata tepki gelirken bugün MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, teleferik fiyatıyla ilgili yerinde inceleme yapıp, değerlendirmelerde bulundu. Türkdoğan, “Alanya Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, Alanya ikametlerini göstererek 10 TL’den teleferiğe binebiliyorlar. Gördüğünüz gibi bizler arkadaşlarımızla beraber ikametlerimizi gösterdik ve 10 TL’den teleferiğe bindik. İşletmeci firma ve Alanya Belediyesi’nin yaptığı protokol gereğince Alanya’da yaşayan vatandaşlara Alanya Teleferik kartı hazırlığı yapılıyor. İnşallah yakında bunlar gündeme gelecek ve hizmete girecek. Böylece cebinde o kartı bulunan herkes o kartı gösterince ikamete gerek kalmadan veya herhangi bir belgeye gerek kalmadan 10 TL’den teleferiğe binebilecek. Bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı başta Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel Bey’e Alanya Belediye Encümenimize ve Alanya Teleferik İşletmesini yapan firma yetkililerine teşekkür ediyoruz. Alanya’da yaşayan vatandaşlara 10 TL’den bu imkandan faydalanma şansı verilmesi hakikaten yerinde bir karar olmuştur. Amacımız burada kamuoyunu ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek” dedi.

‘1 TL’Sİ ALANYASPOR’A, 1 TL’Sİ ALTAV’A’

Yine acentelere yapılan toplu satışlarda da 17 TL’lik bir ücret uygulanmakta olduğunu söyleyen Türkdoğan, “Bununda 1 TL’si şehrimizin Süper Lig temsilcisi Alanyaspor’a 1 TL’si de Alanya’mızın tanıtılması noktasında önemli bir görevi üstelenen ALTAV’a verilmekte. Burası şehrimize katkısı olan önemli bir kazançtır. Ümit ediyorum ki gerek turizmciler gerek otelciler açısından, gerekse Alanya’daki turizm çalışanları ve esnaflarımız açısından bereketli bol kazançlı bir sezon olur. Beklentilerin biraz altında başlayan bir sezon oldu. Esnaf arkadaşlarımız pek memnun değildi ama inşallah bundan sonraki süreçte bereketli hayırlı bir sezon olur. Şu anda da bir hareketlenme görüyorum. Oteller yoğunlaştı, çarşı dolu ve yavaş yavaş esnafımız da iş yapmaya başladı. İnşallah herkesin bol kazançlı geçirdiği bir dönem ve sezon olur” şeklinde konuştu. (HaberAlanya – Mert CANTÜRK)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*