İzmir Balçova Teleferik Periyodik Bakıma Girecek

İzmir Balçova Teleferik Periyodik Bakıma Girecek :İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete alınan Balçova Teleferik’i, sezon öncesi yıllık periyodik bakım nedeniyle 29 Şubat-31 Mart tarihleri arasında hizmet veremeyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AB standartlarında yenilerek geçtiğimiz yıl hizmete aldığı ve açıldığı günden itibaren yaklaşık 350 bin kişinin ziyaret ettiği Teleferik Tesisleri bakıma alınıyor.

Yılda bir kez yapılması zorunlu olan periyodik bakım nedeniyle Teleferik Tesisleri, 29 Şubat-31 Mart 2016 tarihleri arasında hizmet vermeyecek.

1 ay sürmesi planlanan bakımın ardından tesis, 1 Nisan 2016 tarihinde yeniden ziyaretçilerin kullanımına açılacak. Tesisin hem daha uzun ömürlü olması, hem de güvenli hizmet vermesi nedeniyle yapılacak bakım sırasında teleferiğin tüm hareketli ve mekanik parçaları sökülerek kontrol edilecek.

Bakım sırasında tesisin kesintisiz çalışmasını sağlayan jeneratörler ile tesisteki binaların bakımı ve çevre düzenlemesi de yapılacak.