İzmirde Teleferik coşkusu (Foto Galeri)

İzmirde Teleferik coşkusu :İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, hafta sonunda 10 bine yakın ziyaretçiyi taşıdı.

Hem körfez hem de baraj gölü manzarasıyla kentin önemli turistik tesislerinden biri olan Balçova Teleferiği’ni sil baştan yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, AB standartlarında yapılandırdığı modern tesisi 31 Temmuz Cuma günü halkın hizmetine sundu. İlk gün 1.709 kişinin taşındığı yeni teleferik, hafta sonundan itibaren adeta ziyaretçi akınına uğradı. Sıcak havaya rağmen saat 09.30’dan itibaren tesisin önüne gelmeye başlayan vatandaşların ilgisi akşam saatlerinde daha da arttı. 10.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veren Teleferik’i Cumartesi günü 4 bin 285, Pazar günü ise 5 bin 335 kişi ziyaret etti. Böylece sadece 2 gün içinde tesisleri gezen vatandaş sayısı 10 bina yaklaştı.

Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Balçova Teleferik Tesisleri’ne şehir dışından gelenler de vardı. Teleferiğin açıldığını duyan vatandaşlar büyük bir merakla soluğu Balçova’da aldı. Yıllar önce Teleferik’e çıkan İzmirliler, yeni araçların daha hızlı olduğunu ve mesire alanındaki kafeleri çok beğendiklerini söyledi.

5 yaş altı çocuklar için ücretsiz

Sıcak havaya rağmen ilgiden çok mutlu olduklarını belirten işletmeci kuruluş İZULAŞ’ın Genel Müdürü Reha Pekerten, Teleferik’in pazartesi günleri hariç her gün saat 10.00 ile 22.00 arasında hizmet vereceğini, saat 23.00’da da son inişlerin gerçekleşeceğini belirtti. Pekerten, Teleferik’in 5 yaş ve altı çocuklar için ücretsiz, iniş – çıkış ücretinin ise 6 TL. olarak belirlendiğini vurguladı.

Her zevke, her bütçeye

Mesire alanındaki tesislerin işletmesinden sorumlu olan Grand Plaza A.Ş’nin Genel Müdürü Hasan İkat ise beklenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayarak, tesise gelen vatandaşların rahat etmesi ve huzurlu bir vakit geçirmesi için gereken tüm hazırlıkların yapıldığının altını çizdi. İkat şu bilgileri verdi:

“Tesisin Doğu bölümünde körfez manzaralı seyir terasında gözleme- mantı evi oluşturduk. Baraj gölü manzaralı batı seyir terasında aperatif yiyecekler bulunuyor. İki katlı kır kahvesinin özellikle teras bölümünde çam ağaçları içinde gün batımını seyretmek isteyen İzmirliler, yine aperatif yiyecekler ile sıcak ve soğuk içeceklere ulaşabiliyor. Çocuk oyun grubunun bulunduğu alanın yanında oluşturulan Park Kafe’de daha çok miniklerin ilgisini çekecek dondurma, pamuk helva, haşlanmış mısır gibi yiyecekler bulunuyor. Grand Cafe’de ızgara çeşitleri konukların beğenisine sunulurken, Budak Cafe’de fastfood ve soğuk-sıcak içecek satışı yapılıyor. Tesisin zirvesinde kurulan ‘Et Evi’nde ise kontrollü mangal hizmeti sunuyoruz. Vatandaşlar kendileri için yakılan mangallarda et evinden temin ettikleri et çeşitleri ve şarküteri ürünlerini kendileri pişirecekler. Ayrıca yine vatandaşların dışarıdan yiyecek getirmeden Teleferik Tesisi içindeki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kurulan market de hizmet veriyor.”