İzmir’de Toplu Taşım Araçlarına Maskesiz Binmek Yasaklandi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, korona virüs önlemleri kapsamında vatandaşların toplu ulaşım araçlarına maskesiz binmemeleri için önlem alacaklarını açıkladı.

Başkan Tunç Soyer 2 Nisan günü katıldığı bir yerel televizyon programında toplu taşım araçlarına maskeli binme zorunluluğu getireceklerini, bunun için hazırlığa başladıklarını söylemişti. Soyer’in açıklamasından bir gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona virüs önlemleri kapsamında 20 yaş altındakiler için sokağa çıkma yasağını açıklarken, kapalı alanlar, marketler, pazaryerleri gibi yerlerde maske zorunluluğu getirdiklerini de duyurdu. İçişleri Bakanlığı da önlemleri genelge halinde ilan etti.

Kısıtlama olumlu ama yetersiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer salgının önlenmesi için sokağa çıkma yasağı getirilmesini çok daha önce istediklerini, son olarak geçtiğimiz pazartesi günü İl Pandemi Kurulu’nda bunu resmi talep olarak sunduklarını hatırlattı. Son alınan kısıtlama kararlarını yetersiz olmakla birlikte olumlu karşıladıklarını belirten Başkan Soyer, “Vakit geçirmeden sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi talebimizi yineliyoruz. Salgının yayılma hızının durdurulması, yavaşlatılması için başka çare yok. Bu sırada da toplu taşım araçlarına maskesiz binilmemesini istiyoruz. Biz bu amaçla maske alımı konusunda günler önce harekete geçtik, irademizi ortaya koyduk. İzmirlilerin bu kurala uyacağını umuyorum. Maske temin edemeyen İzmirlilere de destek olacağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*