İzmir’in teleferik ihalesi ‘arapsaçı’na döndü

Ankara 14. İdare Mahkemesi KİK’in, Şubat 2012’deki ihaleyi iptal kararını durdurdu.İhale hazırlığındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcıların mali tekliflerini almadı…
Teleferik tesislerinin, modern teknolojiyle yeniden yapılmasını sağlayacak ihaleler yine karıştı. Bugüne kadar teleferik tesisi yenileme ihalesi iki kez ertelendi.
Şubat 2012 tarihinde yapılan ihaleyi 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifi veren STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş’nin kazandı. İhalede en yüksek teklifi veren Doppelmayr KİK’e itiraz etti. KİK, 9 Nisan’da belediyenin yaklaşık maliyet hesaplamasının hatalı olduğu, birim fiyatlar üzerinden tek tek hesaplanması gerektiği gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

Dava açtı, katıldı

İhalenin iptali üzerine Büyükşehir Haziran 2012’de yeni ihale yaptı. İhaleye, ilk ihalelerde yeralan üç firma STM Teleferik, Doppelmayr, Leitner yanısıra bir de Batholet firması katıldı. KİK’in iptal ettiği ihaleyi kazanan STM Sistem bir yandan yeni ihaleye katılırken öte yandan da KİK aleyhine kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Ankara 14. İdare Mahkemesi KİK’in verdiği iptal kararının yürütmesini oyçokluğuyla durdurdu. Mahkeme, teleferik yenilenmesinin özellikli bir iş olduğunu, belediyenin yaklaşık maliyet hesaplamada uyguladığı yöntemin doğru olduğuna karar verdi. KİK’in iptal kararı yürütmeyi durdururken, Büyükşehir Belediyesi yeni ihalede mali teklif almadı.

KİK de itiraz edecek

KİK, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını, hukuki süreç gereği Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz edecek. Buradan da sonuç çıkmazsa son karar Danıştay tarafından verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu süreçte yeni ihaleyi devam ettirecek. Ankara Bölge İdare ve Danıştay’tan çıkacak son kararı bekleyecek. KİK kararı iptali olursa ilk ihalenin sonucu geçerli olacak.

Kapasitesi katlanacak

Teleferlik tesisinin yenilenmesiyle bir saatte 400 kişi olan iniş çıkış kapasitesi saatte 2 bin 400 kişiye çıkarılacak, toplam 300 bin olan yıllık taşıma kapasitesi 500-600 bin kişiye yükselecektİ. 4 kişilik yolcu kabinleri yerine 8 veya 12 kişilik kabinler kullanılacak. Yeni teleferik hattında halat çıktığında kabinler otomatik olarak duracak ve anında müdahale söz konusu olabilecek.

Kaynak : www.gazetemizmir.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*