İzmit Teleferik Projesi Meclis Gündeminde

izmit teleferik
izmit teleferik

İzmit Teleferik Projesi Meclis Gündeminde : İzmit Belediye Meclisi’nde Şehitlik ve Milli İrade Meydanı arasında bulunan alana teleferik kurulmasıyla alakalı gündem maddesi komisyonlara havale edildi.

İzmit Belediyesi, İzmit için önemli bir proje için hazırlıklara başladı. Uzun yıllardır İzmit’e kurulması istenen ancak bir türlü gündeme alınmayan teleferik projesi mecliste görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yetki alınması için projenin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet meclis toplantısında, İzmit için teleferik çalışması yaptırdığını açıkladı. Yapılması planlanan yerin İzmit’in kuzey yakasında olan Şehitlik alanı ile ve Güney yakasında Doğu Kışla veya Perşembe Pazarı bölgelerinden birinde olması düşünülüyor. Hürriyet, “Benim vaatlerim arasında teleferik yoktu. Stratejik planda da yok. Ordu Boztepe’ye teleferik yapan firma İzmit için iki alan belirlendi. Ama bunun için bir bütçemiz yok. Çalışma sonrası turizm alanında bir katısı olacağını iddia ediyor firma. Tarihi yerlerin gün yüzüne çıkarılması, kazı alanlarının tekrar kazılması, o alanların insanların gezmesi için yaptığımız çalışmaya bakanlık sıcak baktı. “ dedi.

Teleferik için yapılması planan hat Bağçeşme Şehitlik ve İzmit Milli İrade Meydanı ya da Doğu Kışla Parkı arası olarak açıklandı. Komisyonlar sonrası İzmit’e teleferik yapılıp yapılmayacağı belli olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*