Jandarmanın arama kurtarma köpekleri çocukların ilgi odağı oldu

Jandarmanın arama kurtarma köpekleri çocukların ilgi odağı oldu :Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde sömestr tatili nedeniyle güvenliği sağlamak için devriye gezen jandarma timlerinin yanında bulunan arama kurtarma köpekleri çocukların ilgi odağı oldu.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, sömestr tatili nedeniyle hareketli günler yaşayan Erciyes Kayak Merkezi’ndeki güvenlik önlemlerini artırdı. İnsanların huzurlu bir şekilde bölgeye ulaşması, tatillerini geçirmesi için jandarma, asayiş, trafik ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleriyle görev aldı.

Kayak merkezi girişindeki kontrol noktasında hem trafik hem de asayiş konusunda uygulama yapıldı. Erciyes JAK Timleri ise kayak merkezi bölgesinde görev aldı ve devriye gezdi. JAK timleri, bir yandan güvenlik önlemleri alırken bir yandan da vatandaşlara bilgilendirme çalışması yaptı.

JAK timlerinin yanında bulunan arama kurtarma köpekleri çocukların ilgi odağı oldu. Birçok çocuk köpeklere dokunarak sevdi. Birçoğu ise köpeklerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. JAK timleri, kayak merkezinde zorlanan bazı engelli vatandaşlara da yardımcı oldu. JAK timleri bölgede 24 saat hizmet veriyor.