Kahraman : Teleferik Harput İçin Gereklidir

Kahraman:Teleferik Harput İçin Gereklidir

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Teleferik projesine Harput Muhtarı Feyzi Kahraman’dan destek geldi.

HARPUT MUHTARI KAHRAMAN TELEFERİK HARPUT İÇİN GEREKLİDİR

Harput’un canlanması ve yeniden eski günlerine dönmesi için prestij projelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Harput Muhtarı Feyzi Kahraman, Teleferik projesiyle bu amaca önemli derecede ulaşılacağını belirtti.

Teleferik projesi 40 yıldan beri beklediklerini kaydeden Muhtar Kahraman, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Harput eskiden beri birçok uygarlıkların gelişme mekânı olmakla birlikte kültür, eğitim ve sanatın da merkezi olmuştur. 1800′lü yıların sonuna doğru yeni yerleşim yeri olan bugünkü Elazığ’a göç edilmesiyle birlikte yalnızlığa ve kaderine terk edilen Harput’un eski cazibesine kavuşması için bugüne dek birçok proje hayata geçirimlikle birlikte bunların hiç biri Harput’a bir canlılık getirilememiştir. Belediyemizin mülkiyetlerini alarak restore ettikleri tarihi konaklar tamamlanmasının ardından fonksiyonel olarak hizmet vermediği için yeniden yıpranma sürecine girmiştir. Belediyemizin sivil mimariyi yaşatma adına gerçekleştirdiği bu projelerin akamete uğramaması için bu konakların mutlaka hizmete açılması gerekmektedir.

40 YILDIR BEKLİYORUZ

Harput’un turizm potansiyelinden en üst seviyede faydalanması için teleferik projesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Harput Muhtarı Feyzi Kahraman, teleferik projesinin hayata geçirilmesi il birlikte Harput’un kaderinin değişeceğine inandığını söyledi. Bu projeye şehrin tüm STK ve halkının destek verdiğini belirten Kahraman inanıyoruz ki 2014 yılında bu hayalimiz gerçekleşir, bu projeyi hayata geçirecek olan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

BEDESTEN ŞART

Harput’un canlanması için bedesten projesinin de mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan kahraman, turist kafilesi ve il dışından gelen misafirlerin alışveriş yapacağı, kültürel ürünler ve mahalli damak tatlarının satışının yapılacağı işyerlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Harput ile ilgili Elazığ Sivil Toplum Platformunun açıkladığı raporun çok doğru tespitler içerdiğini belirten Kahraman, raporda ortaya konan eksikliklerin giderilmesi amacıyla başta valilik olmak üzere, Belediye, Üniversite, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Harput mimarisi ve kültürü konusunda yetkin insanlardan oluşan bir komisyonun çalışmalarına başlamasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kaynak : www.haberler.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*