Kahramanmaraş’ta Ücretsiz Maske Dağıtımı Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınını önlemeye yönelik çalışmaları kapsamında il genelinde ücretsiz koruyucu maske dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesi, insanların market, otobüs ve pazar yerleri gibi toplu halde bulundukları alanlarda kullanmaları zorunlu hale getirilen koruyucu maske dağıtımına başladı. Hastalık semptomları yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük olan koronavirüs, özellikle hapşırık ve öksürük yoluyla diğer insanlara bulaşmakta ve yayılmaktadır. Hapşırma ve öksürme yoluyla koronavirüsün çevreye dağılmasını, diğer insanlara bulaşmasını önlemek için, ellerin sık aralıklarla 20 dakika boyunca yıkanması kadar koruyu maske kullanımı da önemlidir. Büyükşehir Belediyesi, hemşehrilerimizin koruyucu maskeye daha kolay ulaşmaları için, otobüs duraklarında ve şehrin farklı noktalarında ücretsiz olarak maske dağıtımı yapmaktadır.

Özen ve Dikkat Sizden Maskeler Bizden

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan açıklamada özellikle “Evde kal” çağrısına dikkat çekildikten sonra, “Zorunlu sebepler dolayısıyla evinden çıkmak zorunda olan hemşehrilerimiz lütfen maske kullanımına özen göstersinler. Özen ve dikkat hemşehrilerimizden, maskeler bizden. Elimizde herkese yetecek kadar maske bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*