Kanal Tedavisi Nedir, Ne Kadar Sürer? Kanal Tedavisiyle İlgili Merak Edilenler

Kanal Tedavisi
Kanal Tedavisi

Ağız ve diş sağlığı hem estetik görünüm hem de vücudun genel sağlığını etkilemesi açısından oldukça önemlidir. Ağız ve dişlerimizde oluşabilecek hastalıkların tedavileri konusunda başarılı ve profesyonel hizmet sunan Bartın Diş Hekimi Gökhan Güneş, prensip olarak bütün diş hekimlerinin öncelikli amacının hastanın kendi dişi korumak ve sağlamlaştırmak olduğunu, diş çekiminin en son aşama olarak kullanıldığı ifade etmektedir. Yani bütün diş hekimlerinin önceliği diş ve ağız fonksiyonlarını korumak ve sağlıklı olmasını sağlamaktır. Yeni çıkan son teknoloji yöntemler sayesinde hastanın hasar alan veya zarar gören dişleri daha kolay korunabilmektedir. Bartın diş doktoru Gökhan Güneş, diş problemleri yaşayan hastaların tedavisinde kanal tedavisinin sık kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu ifade etmektedir. Peki kanal tedavisi nedir, ne kadar sürer? İşte kanal tedavisiyle ilgili merak edilenler…

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, hastaların ağızlarındaki diş çürüklerinin çok ilerlediği zaman kullanılan bir tedavi yöntemidir. Hastaların kendi dişlerinin korunmasını sağladığı için Bartın kanal tedavisi, birçok diş kliniğinde sıklıkla ve başarılı şekilde uygulanmaktadır.

En sık yapılan diş tedavilerinden biri olan kanal tedavisi, çok derin olan diş çürükleri veya dişlerin canlılığını yitirdiği durumlarda tercih edilir. Eski dönemlerde uzun seanslar gerektiren kanal tedavisi, günümüzde diş hekimliğinde yaşanan gelişmeler, ilerleyen teknoloji ve uygulama yöntemleri ile birlikte daha kısa sürede yapılmaktadır.

Kanal tedavisi işleminde ilk olarak dişin çürük kısımları temizlenmektedir. Diş kökünde iltihap varsa tedavisi yapıldıktan sonra kanal tedavisi uygulanır ve kişinin çürüyen dişini uzun yıllar kullanması sağlanır.

Kanal tedavisi ne kadar sürer?

Dişteki enfeksiyon durumu ve kök kanal sayısı tedavi süresini etkileyebilir. Kanal tedavisi çoğunlukla tek seansta da tamamlanırken bazı durumlarda birden fazla seansa gerek olabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*