Kar Yağışıyla Erciyeste Kayak Sezonu Uzadı

Kar Yağışıyla Erciyeste Kayak Sezonu Uzadı :Son iki günde yağan kar, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde kayak sezonunu uzattı.

Kış aylarının sonuna geldiğimiz bu günlerde aniden bastıran kar yağışı kayak severlerin yüzünü güldürdü. Kayak sezonunun bitimine sayılı günler kala Erciyes’te etkili olan kar yağışı kayak sezonunu uzattı.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre kar seviyesi 2.5 metreye ulaşırken pistlerde ezilmiş kar seviyesi 70 cm oldu. Etkili olan kar yağışı ile birlikte Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde hummalı bir çalışma gerçekleştirilerek yağan kar ezildi ve kayakseverlerin daha uzun ve güvenli bir sezon geçirmeleri için çalışmalar tamamlandı. Vatandaşlar da yağan karın keyfini çıkarmak için Erciyes’e akın etti. Sisli ve kapalı havaya rağmen Erciyes, dolu dolu bir hafta sonu yaşadı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, yağan karın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Öncelikli olarak bir önceki yıl karsız geçen sezonun ardından bu sezonun sonlarına yaklaştığımız günlerde yağan müthiş kar bizi ve kayak tutkunlarını ziyadesiyle mutlu etti. Bu müthiş karla birlikte Erciyes’te kayak sezonu 15 Nisan’a hatta hava şartlarına bağlı olarak Nisan ayının son haftalarına kadar uzamış oldu. Bütün kayakseverleri Türkiye’de şu anda en yüksek kar kalınlığına sahip olan Erciyes’e bekliyoruz” dedi.